A Budaörs ellen folytatja szereplését csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 14. játéknapján. A szombaton 13 óra előtt kezdődő összecsapás előtt Bíró Dominik nyilatkozott honlapunknak.

 

Az előző, ZTE FC II. elleni összecsapáson két gólt szerző Bíró Dominik újra megtalálta a góllövő cipőjét, ez pedig három pontot jelentett a csapat számára.

– Sokat jelentett számomra ez a két gól és az önbizalmamnak is jót tett – fogalmazott Bíró Dominik, csapatunk támadója. – Azért dolgozok nap, mint nap, hogy góllal, gólpasszokkal segítsem a csapatot.

Az elmúlt hetekben egy súlyos sérülés miatt nem tudott a csapat segítségére lenni a támadó, akit egy jó felkészülést követően a második fordulóban sajnos hordágyon kellett levinni a pályáról. Szeptember közepén jelentkezett újra játékra, de az igazi arcát még csak az előző játéknapon tudta megmutatni.

– Régen éreztem már magam olyan nagyszerű állapotban és formában, mint a felkészülés során – tette hozzá Bíró Dominik. – Sajnos a combhajlítóm megsérült a Veszprém elleni mérkőzés utolsó perceiben, aminek következtében heteket kellett kihagynom. Ezt követően nehéz volt visszatérni a csapatba, főleg úgy, hogy az eredmények sem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, hiszen elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A felépülésben rengeteget segített Somlyai Nóra, a klub fizioterapeutája, illetve Balázs Péter erőnléti edző is, akivel az utolsó hetén dolgoztam. Nekik ezúton is köszönöm a rengeteg segítséget! Sokat jelentett számomra, hogy a sérülésem mellett a lelki egészségemmel is foglalkoztak, hiszen ez egy nehéz időszak volt az életemben.

Szombaton pedig már újra a legjobb formájában várhatja a soron következő, Budaörs elleni hazai bajnokit támadónk.

– Bízom benne, hogy hazai közönség előtt is meg tudjuk mutatni azt, hogy miért dolgozunk heti szinten – folytatta Bíró Dominik. – Szeretnénk, ha nemcsak idegenben, hanem hazai pályán is jönnének a győzelmek.

A siker érdekében labdarúgóink és a szakmai stáb szerda este egy csapatösszetartásnak is beillő programon vett részt, ugyanis klubunk is csatlakozott a Kaposvári VK által szervezett jótékonysági eseményhez, melynek keretén belül a vízilabdázók gumilabdákat juttatnak majd el a kaposvári óvodásokhoz. Játékosaink több labdát is a medencébe hajítottak, majd együtt szurkolták végig a vízilabdázók UVSE elleni bajnokiját.

– Nagyon jól éreztük magunkat – mondta Bíró Dominik. – Új volt számunkra ez a sportág, hiszen a legtöbben nem voltunk még vízilabda mérkőzésen. Megtetszett a hangulat így lehet, hogy többször is ellátogatunk majd az uszodába, de a kosárlabda csapat mérkőzéseire is szeretnénk kijárni.

 

Bíró Dominik bár nem Kaposváron kezdte a pályafutását, de egy nyíregyházi kitérőt leszámítva évek óta csapatainkat erősíti, és számos sikert is elért már zöld-fehérben. A felnőttek között az akkor még megye egyes csapatban mutatkozhatott be, amellyel aranyérmet szerzett, majd a következő szezonban az U19-es csapattal tette ugyanezt a másodosztályban. Emellett az NB III.-as bronzéremhez is hozzátette a magáért, majd az NB II.-ből történő feljutásból már oroszlánrészt vállalt. Az élvonalban kevesebb lehetőséget kapott, de ekkor térdsérülés is hátráltatta. A csapatot viszont nem hagyta el sem az NB I.-ből, sem az NB II.-ből történt kiesés után.

– Továbbra is az a célom, hogy minél magasabb szintén játszhassak – mondta Bíró Dominik. – Már teljes mértékben kaposvárinak érzem magam, hiszen több mint tíz éve élek a városban. Szeretnék a Rákóczival minél magasabb célokat elérni, hiszen a jövőben is itt szeretném folytatni a pályafutásomat. Örülnék, ha ismét a másodosztályban tudnánk küzdeni a győzelemért.