A vendég Győr szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Rákóczi otthonában. A Rába-partiak 2-1-re nyertek, gólunkat Oláh Lóránt szerezte tizenegyesből. 

Az első nagy helyzetre a 31. percig kellett várnunk#!# Strestik lövését védte bravúrral Rusák kapus, a kipattanóra érkezett Mevoungou, aki elől tisztáztak a védők. A második félidőben már gólok is születtek. Az 56. percben egy szöglet utáni beadást hárman is tovább fejeltek az ötösön belül, végül Strestik juttatta a kapuba a labdát. 0-1. A 65. percben szintén egy szöglet után a csereként beállt Rudolf Gergely vezette be a tizenhatososon belülre a labdát, középre lőtt, Jánvári pedig a saját kapujába továbbított. 0-2. A 70. percben Albert Ádámot vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Oláh Lóránt állt a labda mögé, és nem hibázott. 1-2.
A Rákóczi a hajrában sokat tett az egyenlítésért, de már nem változott az eredmény, így az ETO 2–1-es előnyről várhatja a jövő heti visszavágót.
Kaposvári Rákóczi FC – Győri ETO FC 1–2 (0–0)
Kaposvár, 300 néző. V.#!# Erdős
Rákóczi FC#!# Rusák – Okuka, Petrache, Albert, Jánvári – Addo (Lucas, a szünetben), Pavlovic, Thian, Dominic – Oláh L. (Haruna, 87.), Vrucina (Böjte, 67.) Vezetőedző#!# Prukner László
Győri ETO#!# Kamenár – Wolfe (Dinjar, a szünetben), Kamber, Djordjevic, Lang – Pátkai, Mevoungou – Martínez, Varga R., Andrics (Rudolf, 56.) – Strestík (Lázok, 67.) Vezetőedző#!# Pintér Attila
Gólszerzők#!# Oláh (70. – 11-esből), ill. Strestík (59.), Jánvári (65. – öngól)