Első mérkőzését játszotta vendégként az NB II-ben a Kaposvári Rákóczi. Sokáig úgy tűnt, a győzelem is összejöhet csapatunknak, a legvégén azonban egyenlítettek a házigazdák. 

Borongós idő és mintegy ötszáz szurkoló várt a Kaposvári Rákóczira a hűség városában. Az első veszélyes helyzetig a 11. percig kellett várni, akkor az addig is igen aktív Rajczi Péter készített le egy labdát Nagy Krisztiánnak, életerős lövését azonban bravúrral fogta a hazaiak kapusa. A 19. percben Pintér unta meg a közelharcot és 23 méterről vette célba a Rákóczi kapuját, kicsit azonban célt tévesztett. A folytatásban is inkább a küzdelem dominált az első félidőben, nagy helyzetig egyik csapat sem jutott.
A második félidő viszont parádésan indult. A 47. percben Karacs cselezett befelé, pontosan tálalt Rajczi elé, aki megszerezte a vezetést a Rákóczinak. A 63. percben egyenlített a Sopron. Egy hazai helyzet után Bank adta haza a labdát, amit Somodi megfogott, így közvetett szabadrúgással jöhettek a soproniak négy méterről. Horváth Péternek készítették le a labdát, aki kapuba bombázta a labdát. 1-1. 
A  81. percben ismét visszavette a vezetést a Rákóczi. Rajczi Péter kapott egy jó beadást a szélről, és 3 méterről simán lőtt a kapuba. 1-2. Amikor már úgy tűnt, hogy megvan a három pont, az utolsó utáni pillanatban egyenlített a Sopron. Horváth beívelését Somodi öklözte ki, azonban pont Erdélyi elé került a labda, aki hét méterről a kapuba lőtt. 2-2.
Folytatás egy hét múlva a Mezőkövesd ellen.
Soproni VSE-GYSEV – Kaposvári Rákóczi FC 2-2 (0-0)
Sopron, Városi Stadion, 500 néző, V.#!# Szőts
Sopron#!# Halasi – Pados, Baranyai, Jovetic, Nagy Z. – Deme (Szabó L., 68.), Horváth A., Pintér (Kollár, 88.) – Kovács Á., Horváth P., Eszlátyi (Erdélyi, 59.) Vezetőedző#!# Supka Attila
Rákóczi FC#!# Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Hadaró – Kovács T., Albert – Karacs (Lakatos, 91.), Nagy K. (Házi, 81.), Zsdrál (Fejős, 58.) – Rajczi. Vezetőedző#!# Márton Gábor
Gólszerzők#!# Horváth P. (63.), Erdélyi (93.) ill. Rajczi (47., 81.)
Sárga lap#!# Kovács O. (19.) , Földes (75.), Albert (93.)

Márton Gábor#!# – Érdekes mérkőzés volt, megfiatalított együttesünk jól küzdött, de még nem szokott annyira össze a keret, hogy az ilyen kiélezett mérkőzésből győztesen kerüljünk ki. Sokat várok a fiataljainktól.