Nem tudott pontot szerezni csapatunk a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában.

 

Szomorkás, szeles időben lépett pályára csapatunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában csapatunk. Az iramra azonban nem volt ez kihatással, hiszen remekül kezdték az összecsapást a felek. Csapatunk próbált minél gyorsabb támadásokat vezetni, míg az ellenfél inkább türelmesen, sokat passzolva futballozott. Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, kevés lehetőséggel. Az első igazán nagy helyzet csapatunk előtt adódott, amikor a játékrész felénél, Hadaró Valentin szabadrúgása után, Ur László robbant be a kapu elé, de estében nem találta el jól a labdát, így az a kapu mellé szállt. A szünetig Pogacsics Krisztiánnak sem akadt dolga, a hazaiak részéről ugyanis csak Mohl Dávid átlövése volt veszélyes, de a bekk tizennyolc méteres átlövése elkerülte a kaput.

A fordulást követően rohamozott a Szeged, de nagy helyzet nem alakult ki a hazai gárda előtt, amíg egyenlő létszámból voltak a felek. A 55. percben azonban megfogyatkozott csapatunk miután Zsirai Martin gyűjtötte be második sárga lapját. Az emberelőnybe kerülő Szegednél előbb Gréczi Márton, majd Aleksandar Jovanovic próbálkozott egy-egy jó lövéssel, azonban Pogacsics Krisztián mindkét esetben nagyot védett. Csapatunk emberhátrányban is stabilan védekezett, de egy büntetővel megszerezte a vezetést a hazai gárda, miután Gajdos Zsolt értékesítette a Simon Ádám buktatásáért megítélt tizenegyest. Egy percre rá Farkas Balázs előtt adódott egyenlítési lehetőség, de támadónk nem tudta átemelni a labdát a kifutó Takács János felett. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, s a hajrában a ex-Rákóczis Jammeh Haruna találatával eldőlt a három pont sorsa.

 

Várhidi Péter: – Csak gratulálni tudott a játékosaimnak a nulla-nullához. Mind a két csapat mindent megtett, feszült találkozó volt, gólhelyzetek nélkül, Pogacsics Krisztiánnak dolga sem akadt. Hogy nem lett döntetlen a mérkőzés? Erről kérdezzenek meg másokat. Teljesen mértékben egyetértek Bognár Györggyel.

Dragan Vukmir: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, melyet szerencsével nyertünk meg. A Kaposvár remekül védekezett, stabilak voltak, de mi jobban akartuk a győzelmet hazai pályán.

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. V.: Berényi (Kovács G., Tőkés).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Pejovic (Oláh G., 78. p.), Mohl – Jovanovic, Simon Á. (Kővári, 72. p.) – Gréczi (Grumic, 65. p.), Dobos (Kóródi, 78. p.), Varga Sz. – Gajdos (Haruna, 72. p.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Zsirai – Szederkényi, Farkas B. (Bartos, 83. p.), Bidzilya (Gál, 60. p.), Andric (Bíró D., 83. p.) – Balázs Zs. (Nagy J., 60. p.) Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Gajdos (72. p. – 11-esből), Haruna (83. p.).
Kiállítva: Zsirai (55. p.)
Sárga lap: Jovanovic (20. p.), Simon Á. (37. p.), illetve Zsira (8. p.), Ur (71. p.), Várhidi Péter (74. p. – kispadról).