Emberhátrányba kerülve maradtunk alul a MOL Fehérvár FC második csapata ellen az NB III. Nyugati csoportjának 27. fordulójában.

 

A MOL Fehérvár FC második számú csapata ellen egy helyen változtatott az előző heti kezdőn vezetőedzőnk, Horváth Rudolf. Szederkényi Ádám helyett Hampuk Ádám kapott lehetőséget, ezzel pedig támadóbbá vált együttesünk. A félidő derekán azonban újra változtatni kellet a taktikán, ugyanis a védelem oszlopát, Kocsis Barnabást kiállította a játékvezető, második sárgával. Emberhátrányba kerülve, kevéssel a szünet előtt gólhátrányba is kerültünk, ugyanis Molnár Csaba harmincöt méteres átlövése talált utat a jobb felsőbe (0–1).

A fordulás után Pintér Norbert rögtön egy jó, a kaput kevéssel elkerülő lövéssel jelezte, hogy nem adtuk fel, bár a folytatásban a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek. A mérkőzés utolsó periódusában fölényben futballozó székesfehérváriak a hajrá előtt Babos Bence révén megduplázták előnyüket (0–2), s lezárták a mérkőzést. Horváth Rudolf bár hármas cserével próbálta felrázni a társaságot, ami be is vált, de ezúttal rúgott gól nélkül maradtunk hazai pályán.

 

Horváth Rudolf: – Készültünk arra, hogy a Bicske elleni verség után hazai pályán javítsunk, de ami negatív összejöhet, az össze is jött a két meccs során. A játékosoknak viszont nem tudok szemrehányást tenni, mert a küzdelem és a hozzáállás rendben volt, néhol pedig a játék is. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mert a meccs kétharmadában emberhátrányban játszottunk egy labdabiztos csapat ellen, melyben több olyan játékos szerepelt, akik az NB I.-ben is bemutatkoztak már. Volt olyan periódus, amikor az ellenfél pörgősebben játszott és megérdemelten nyert, de a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe, mert a második sárga lapot könnyen odaadta. Így egy lehetőségünk maradt, hogy kontrára játszunk, azonban nem jött össze semmi. Ezt a fájdalmat és dacot ki kell vinnünk a következő mérkőzésen a pályára. Nem szabad lógatnunk a fejünket. Fel kell állnunk, erre jó lehetőség a szerda-vasárnap ritmus, hiszen ősszel is jól jöttünk ki belőle.

 

Imrik László: – Az elmúlt héten is jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de akkor kikaptunk, ezúttal viszont sikerült értékesítenünk a lehetőségeinket. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, úgy gondolom, a kiállítás sem befolyásolta a végkimenetelt, hiszen a végig működött az, amit elterveztünk.

 

Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC II. 0–2 (0–1)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum, 180 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Kondrákor T.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Zólyomi (Borbély Á., az 57. percben), Kocsis B., Harsányi, Böndi – Gál, Országh (Kis-Fónai, a 75. percben) – Ekker, Hampuk (Szederkényi, az 57. percben), Pintér N. (Kálmán Sz., a 75. percben) – Bíró D. (Mayer Máté, a 75. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

MOL Fehérvár FC II.: Gergely R. – Horváth G., Urbán K., Lencsés, Berekali – Pető M. – Csepregi, Ambach (Balogh M., a 72. percben), Molnár Cs., Babos (Husvéth, a 92. percben) – Tóth T. (Cserkuti-Németh, a 87. percben). Vezetőedző: Imrik László.

Gólszerzők: Molnár Cs. (a 40. percben), Babos (a 73. percben).

Kiállítva: Kocsis B. (a 28. percben).

Sárga lap: Kocsis B. (a 21. percben), Borbély Á. (a 63. percben), Kálmán Sz. (a 80. percben), illetve Molnár Cs. (a 44. percben), Balogh M. (a 87. percben).

27. forduló Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC II.