Klubunk fiatal labdarúgói idén már második alkalommal vettek a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozaton. Játékosaink remekül érezték magukat a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Karának Kaposvári Képzési Központjában rendezett programokon.

 

Több programba is bekapcsolódott klubunk és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának tíz fiatal labdarúgója a pénteki Kutatók Éjszakáján, a PTE Egészségtudományi Karának Kaposvári Képzési Központjában. A játékosok remekül érezték magukat az eseménysorozaton, ahol több mindent is kipróbálhattak, hiszen a PTE Egészségtudományi Kara, több civil szervezettel közösen közel negyven programot kínált az érdeklődőknek.

– Az egészségtudomány területén számos érdekességet mutattunk be – mondta Stromájer-Rácz Tímea, a PTE Egészségtudományi Karának adjunktusa, képzési igazgatója. – A laborba érdekes kísérleteket nézhetett és próbálhatott ki mindenki, valamint különféle szűrővizsgálatokkal is vártuk az érdeklődőket. Emellett interaktív fizikaórára is beülhettek a látogatók, akik a kínai gyógyászatba is betekintést nyerhettek.

– Egyesületünk számára fontos, hogy a futball utáni életre is felkészítsük a játéksokat – fogalmazott Takács Róbert, klubunk technikai vezetője. – Bár fiatal játéksokról van szó, s tudjunk, hogy mindegyik profi akar lenni, de a Kutatók Éjszakáján több képzéssel és az élet más területeivel is megismerkedhettek. Szívesen vettünk részt a programokon.

A programsorozat első állomásaként labdarúgóink egy, a pécsi Konfuciusz Intézet által tartott kínai thai chi-t próbáltak ki, majd a kémia labor és számos érdekes kísérlet várt rájuk.

– Nagyszerű, hogy közelebbről is megismerhettük a kutatók világát – mondta Tömösvári Bálint, csapatunk középpályása. – Új impulzusok értek minket, remekül szórakoztunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer vegyen részt egy ilyen eseményen.