Az egyik legfőbb rivális ellen, újoncként kezdjük az őszi szezont az NB III-ban. Házi László fiai ezt a találkozót még a Rákóczi Stadionban vívhatják meg, és a Győri ETO ellen szükség lesz a legjobb formára. Csapatunk elvégezte a tervezett munkát, és bizakodva, sikeréhesen várja a szombati bajnoki nyitányt.

Mindenekelőtt, vegyük sorra, miként változott csapatunk játékoskerete az elmúlt hetekben.
A távozók listáján szerepel Pallósi Roland, aki külföldi munkavállalása miatt köszönt el társaitól. Kiss Konrád és Bohata Ádám Balatonlellén, Kovács Attila pedig ugyancsak a megyei élvonalban, Nagybajomban folytatja. A horvát Luka Dominic egyetem tanulmányai és családi vállalkozása miatt abbahagyta a profi sportolást, így a folytatásban már nem láthatjuk őt a Rákóczi mezében. 
Hét érkezőt korábban már hivatalosan is bemutatott a klubvezetés. Kollega Krisztián tízéves kitérőt követően, Ajkáról tért vissza hozzánk. Ugyancsak a Rákócziban nevelkedett a 17 éves Vajda Roland, aki az elmúlt három évben a Budapest Honvédban játszott. Hujber Tamás és Pintér András az MTK együtteséből érkeztek kölcsönbe hozzánk egy évre. Havas Attila és Zsivóczky Péter a Ferencváros utánpótlásából jött a Rákócziba, a védelem bal oldalán pedig Müllerlei Szabolcs vár bevetésre.
A nyolcadik a Csurgóról próbajátékra érkező Lőrincz Bence  – aki 31 találattal a második lett a megyei góllövőlistán a Jovánczai Zoltán mögött –  a felkészülés során nyújtott teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, így ő is szerződést kapott.
A csapat nagyarányú győzelemmel hangolt a Nagykanizsa ellen az NB III-ra. A Győri ETO a bajnokság egyik legfőbb esélyeseként érkezik Kaposvárra, de természetesen fiaink nem szeretnének pontok nélkül maradni.
– A héten sokat foglalkoztunk a mentális felkészítéssel. A munkát elvégeztük, rendben vannak a srácok. A Győr nagyon komoly csapat, jó esélye van, hogy megnyerje ezt a bajnokságot, de mi azon leszünk, hogy megnyerjük holnapi mérkőzést – fogalmazott Házi László vezetőedző.

A vendégek számos NB I-ben is meghatározó, sőt válogatott labdarúgóval is erősítettek, Kulcsár Kornélnak és Graszl Károlynak ráadásul kaposvári kötődése is van, hiszen itt játszottak korábban, de a legnagyobb név kétségtelenül a 16-szoros válogatott csatár Kabát Péter, aki Újpestről érkezett a Rába partjára.
Bízunk abban, hogy minél több szurkoló buzdítja majd csapatunkat a lelátókról a szombaton 17 óra 30 perckor kezdődő találkozón a Pécsi utcai stadionban.