Hiába küzdöttünk jól hazai pályán az egy osztállyal feljebb játszó Swietelsky-Soproni VSE ellen, végül el kellett könyvelnünk az 1-0-s vereséget a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában.

Akárcsak az elmúlt kupameccseken, ezúttal is azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak. A Cseri úti pályán megvívott találkozón nem alakult ki sok gólszerzési lehetőség a soproniak előtt, azonban mindjárt az első komolyabb helyzetüket gólra váltották. A 22. percben Kapacina beadásáról középen többen is lemaradtak, ám a labda így is utat talált a hosszú sarokba 
A folytatásban jobbára a mieink játszottak fölényben, Márton András és Nagy Krisztián előtt is adódott gólszerzési lehetőség, az egyenlítés azonban nem jött össze. A vendégek így a legjobb 16 közé jutottak, mi pedig búcsúztunk a sorozattól. 
Kaposvári Rákóczi FC – Swietelsky-Soproni VSE 0–1 (0–1)
Kaposvár, Cseri út, 200 néző. V.#!# Gaál
Rákóczi FC#!# Borsi – Házi B., Petrók, Havas (Lakatos G., a szünetben), Müllerlei – Vajda R. (Herzsenyák, 65.), Godzsajev, Márton A., Kozics – Hampuk (Nagy K., a szünetben), Lőrincz. Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
Sopron#!# Gelei – Fazakas, Sifter, Kovács G.,Szabó L. – Nagy P. – Gyürki (Tóth J., 65.), Kapacina (Horváth P., 55.), Eszlátyi (Zelenyánszki, 74.), Deme – Batizi-Pócsi.  Vezetőedző#!# Supka Attila
Gólszerző#!# Kapacina (22. p.)
Sárga lap#!# Márton A., (43.), illetve Sifter (27.)
Waltner Róbert#!# – Bár kikaptunk, az egész mérkőzésen jobban játszottunk és jobban akartuk a győzelmet. A gól előtt kicsit fegyelmezetlenek voltunk, ami megbosszulta magát. Ami pozitívum, hogy minden pályára lépő játékos az utolsó sípszóig küzdött azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem örülünk a vereségnek, de így ki lehet kapni.
Supka Attila#!# – A továbbjutás volt a célunk, amit el is értünk. Kicsit nagyobb koncentráció kellett volna a csapatom részéről, hogy előbb eldöntsük a mérkőzést. A kaposvári fiatalok megnehezítették a dolgunkat, nagyon lelkesen játszottak. Bízunk abban, hogy közülük jó párat látunk majd magasabb osztályban játszani.

(Fotó#!# Lang Róbert)