Sólyom Sándor, a Puebla Kft. ügyvezetője és a Kaposvári Rákóczi FC többségi tulajdonosa a felkészülés megkezdése előtt váltott szakmai stábot#!# immár Tamási Zoltán, az Újpest korábbi labdarúgója tölti be a vezetőedzői posztot. Az új tréner munkáját Miovecz Zoltán segíti, aki legutóbb a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as csapatát irányította, a kapusedző Házi László maradt.

Tamási Zoltán az Újpest együttesének játékosaként szerzett bajnoki címet 1998-ban, edzőként pedig kaposvári szerepvállalása előtt Salgótarjánban ténykedett. A fiatal szakember pontosan egy hete dolgozik a somogyi megyeszékhelyen, és saját bevallása szerint kellemes tapasztalatokkal gazdagodott az edzéseken és a városban is. Egyre jobban megismeri játékosait, szerdán este pedig végre előkészületi mérkőzésen is felmérheti, mit tudnak és hol tartanak a fiúk.
– Egy nagyon jó társaságot ismertem meg Kaposváron, és edzőkollégáimmal együtt azon leszünk, hogy kihozzuk a maximumot a társaságból – mondta honlapunknak Tamási Zoltán. – Ahogy telnek a napok, úgy ismerem meg egyre jobban a futballistákat. Egyelőre 26 fős kerettel dolgozunk, de még várunk labdarúgókat próbajátékra, és a tervek szerint a jövő héten alakul ki a végleges keretünk. Hat hét áll rendelkezésre, hogy tisztességesen felkészüljünk a tavaszi folytatásra.
– Mivel lenne elégedett a tavaszi folytatást illetően?
– Egyeztetve a többségi tulajdonossal, a tavaszi szezon végére a hatodik-hetedik hely megszerzése a célunk. A tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésünkön mindenképpen javítani szeretnénk, és bízom abban, hogy a rutinos labdarúgók a fiatalokkal együtt megoldják ezt a feladatot. Örülök neki, hogy együtt dolgozhatok Rajczi Péterrel, és az is jó hír, hogy tapasztalt helyi labdarúgókkal is erősödhetünk a folytatásra.

– Milyen szinten számít a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljaira?
– Éppen ma jártam az akadémián, és a közös munka lehetőségeiről beszélgettünk Pusztai László szakmai vezetővel. bízom benne, hogy sikeresen dolgozunk majd együtt, és azt is fontosnak tartom, hogy a felnőtt keret játékosai rendszeresen megjelenjenek és segítsenek az U21-es együttes edzésein.