Két hete dolgoznak a Kaposvári Rákóczi labdarúgói. Az eddigi tapasztalatokról, a felkészülés további programjáról és a játékoskerettel kapcsolatos elképzelésekről Sisa Tibor vezetőedzőt faggattuk. 

Sisa Tibor– Az időszaknak megfelelően azt végezzük, ami kell – mondta honlapunknak a Tréner. –  Elég komoly igyekezetet látok a játékosokon, egy-két sérülés és betegség már van, de nem annyira súlyos a helyzet, mint tavaly, amikor az olaszországi edzőtáborra mindenki megbetegedett. Érdekes, hogy Palócországban sokkal hidegebb van, ott már nem lehetne füvön edzeni, itt még néha előfordul, hogy rámehetünk. Csütörtökön délelőtt például műfűre mentünk a Virág utcában, délután pedig ki tudtunk menni az egyetemi pályára. Ez utóbbi mindenképpen hasznos és fontos#!# a játékos ízületei miatt is, és azért is, mert ilyen pályákon lesznek majd a tétmérkőzések. Bízom benne, hogy az edzőtáborban jó minőségű ellenfelekkel, jó pályán még gyorsabbá tudjuk tenni a játékunkat majd. 
– Hogy állt össze az előkészületi mérkőzések programja?
 – Valamennyire a hagyományokra alapoztam, hiszen talajproblémák és egyéb más okok miatt korábban sem szokott itthon játszani a csapat ebben az időszakban. Zömében tehát most is idegenben fogunk játszani. Az edzőmérkőzések súlyozása elég jó, ugyanis a felvezető időszakot követően külföldön sikerül majd erős ellenfelekkel játszani. Az első edzőmérkőzést a Paks II-vel játsszuk a jövő kedden. Nyolc edzőmérkőzésünk lesz, közben begyakorló mérkőzéseket játszunk, ami annyit jelent, hogy edzőkollégáimmal mi vezetjük ezeket a meccseket, így bármikor megállíthatjuk a játékot. Bármilyen védekező vagy támadó felállás gyakorlásában segítünk, vagy  éppen rúghatunk nyolc szögletet. Egy edzőmérkőzésen nem tehetjük meg, hogy menet közben lefújjuk, ott gördülni kell az eseményeknek.

– Egyelőre nincs túl nagy változás a játékoskeret összetételében. 
 – Vannak érdeklődők egy-két játékos iránt, és mi igyekszünk majd pótolni azokat, akik esetleg távoznak. Ez még a későbbiekben alakul ki. Azt tudja mindenki, hogy nem mi vagyunk a játékosok célkeresztjében#!# akik találnak hozzánk hasonló minőségű csapatot, valószínűleg inkább oda mennek és nem hozzánk, mert nem tudunk más klubokkal versenyezni. Úgy gondoljuk, hogy az a játékos fontos, aki minket választ, benne kell gondolkodnunk, őt kell felépítenünk. Nem mehetünk bele minden áron valami nagy versenybe, de az nem titok, hogy szeretnénk erősíteni. Meglátjuk, hogy a vágyak és a lehetőségek hogyan párosulnak az előttünk álló hetekben..
A Rákóczi felkészülési mérkőzései
Január 24.#!# Paks II. – Rákóczi
Január 28.#!# Nafta Lendva (szlovén) – Rákóczi
Január 31.#!# Csákvár – Rákóczi
Február 4.#!# Cegléd – Rákóczi (Telkiben)
Február 7., 11., 14.#!# előkészületi mérkőzések a horvátországi edzőtáborban
Február 18.#!# Rákóczi – Dombóvár