Szombaton a Budapest Honvéd csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. A múlt héten Prukner László bizonyíthatott volt csapata ellen, ezúttal pedig a Kaposvár trénere, Sisa Tibor élheti át ugyanezt, hiszen két éve a éppen Honvéddal nyert Magyar Kupát. Amelyik gárda győz, marad a közvetlen élmezőnyben.

Ezúttal a kaposvári trénernek, Sisa Tibornak kell majd egykori tanítványai ellen pályára küldeni csapatát. A Honvéddal Magyar Kupát nyerő szakember jól ismeri a piros-feketéket, ám a mérkőzésen inkább az dönthet, tudja-e a Rákóczi a saját játékát hozni.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert ők is nagyon jók idegenben, ugyanannyi pontot szereztek vendégként, mint mi, és emellett valójában egy defenzív csapat, és a kontrákat nagyon jól építik föl. Hazai pályán nekünk mindenképpen a győzelem a célunk” – mondta a Rákóczi védője, Zsók József.   
A kaposváriak az elmúlt években rendre szoros meccseket vívtak a kispestiekkel, a hazai találkozókat pedig általában megnyerték.

„Mindig egy nagyon jó mérkőzést vívtunk a kaposváriakkal, tudjuk, hogy otthon különösen bátran támadnak és veszélyesek, most is szoros mérkőzésre számítok. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy megbontsuk a masszív védekezésüket és gólokat rúgjunk” – fogalmazott a fővárosiak csapatkapitánya, Hajdú Norbert.

Az 1956-os forradalom emléknapján szerencsére nem az 1956-os Honvéd ellen lépnek pályára Kulcsárék, mert Puskás, Kocsis vagy éppen Czibor ellen vajmi kevés esélyünk lenne. A kaposváriaknál a sérült Farkas, Bank és Bőle mellett az eltiltott Zahorecz sem játszhat.

A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Rákóczi-stadionban, a kapos.hu és a sonline.hu internetes oldalon ezúttal is nyomon követhetik majd az eseményeket, a Kapos Televízióban pedig vasárnap este fél nyolckor láthatják majd a találkozó felvételét.