Magabiztos győzelmet arattunk az ETO Akadémia otthonában, az NB III. Nyugati csoportjának 31. fordulójában.

 

Győrben várt újabb hétközi bajnoki csapatunkra, amely a tabellán csak két ponttal mögötte álló ETO Akadémia otthonában lépett pályára. A találkozó első perceiben csapatunk lépett fel kezdeményezőbben, de igazán említésre méltó helyzet nem alakult ki a hazai kapu előtt, félórányi játék után viszont eldöntöttük a találkozót. Kilenc perc leforgása alatt ugyanis háromszor is mattoltuk a győrieket. Előbb egy nagyszerű Hampuk-átadás után Pintér Norbert vette át a labdát a tizenhatos vonalánál, majd megtolta és tíz méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0–1). Ezt követően több ígéretes kontrát is vezettek, s az egyik végén Ekker Milán próbált labdát szerezni a tizenhatoson belül, belépett Kiss Balázs elé, aki megrúgta védőnket, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Hampuk Ádám állt, akik higgadtan lőtt a kapu közepébe, a jobbra mozduló Kiss Ákosnak esélyes sem volt a védésre (0–2). egy perccel később, egy nagy bedobás után Harsányi Dániel készítette le lövésre a labdát Pintér Norbertnek, aki tíz méterről, kapásból lőtt a bal felsőbe (0–3).

A második játékrész elején könnyedén tovább növelhettük volna az előnyünket, hiszen Bíró Dominik kapott remek labdát a bal szélen, középre gurított Pintér Norberthez, aki lövés helyett még tovább tette a zsugát Hampuk Ádámhoz, de támadónk közeli lövését védte Kiss kapus. A folytatásban számos kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a hazaiak védelmét.

A hajrában pedig még fölényesebbé tettük a győzelmünket, miután Kocsis Barnabás  nagyszerűen ugratta ki Bíró Dominiket, aki higgadtan gurította a labdát a kapu bal alsó sarkába (0–4).

 

Horváth Rudolf: – A tavasz legjobb meccsét produkáltuk, jó felfogásban futballoztunk, meggyőző fölényt és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Igazából csak a gólkülönbség volt kérdéses, hiszen az ellenfél szinte nem is találta el a kapunkat. Jó lenne, ha megtartanánk ezt a lendületet, hiszen erre lehet építeni a jövőben.

 

ETO Akadémia–Kaposvári Rákóczi FC 0–4 (0–3)

Győr, ETO Park, 60 néző. V.: Gál P. (Kulcsár D., Dobos D.).

ETO Akadémia: Kiss Á. – Deákovits (Vukk, a szünetben), Csáki, Óvári, Kiss B. (Koncz, a 66. percben) – Németh O. (Herczeg, a 66. percben), Benzce – Ignácz (Gönye, a 83. percben), Szabó T. (Bognár B., a 83. percben), Mitring – Babati. Vezetőedző: Igor Nicsenko.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Gál, Harsányi, Böndi – Kocsis B. – Pintér N. (Borbély Á., a 83. percben), Horváth B. (Országh, a 83. percben), Szederkényi (Pintér M., a 83. percben), Bíró D. (Mayer Milán, a 87. percben) – Hampuk (Mayer Máté, a 83. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Pintér N. (a 27. és a 36. percben), Hampuk (a 35. percben – 11-esből), Bíró D. (a 81. percben).

Sárga lap: Szabó T. (a 74. percben).