Továbbra is várat magára az első bajnoki győzelem: a Technoroll Teskánd KSE kettő-egyre legyőzte csapatunkat az NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

 

Egy sikeresen megvívott Magyar Kupa találkozóval a háta mögött várta az újonc Teskánd elleni mérkőzést csapatunk, amely szerette volna a bajnokságban is megszerezni az első győzelmet. Ehhez természetesen az is kellett, hogy a gólok is jöjjenek, amihez már a tizenharmadik másodpercben nagyon közel álltunk. Az első támadás végén Böndi Ádám adott középre a bal szélről, Pintér Norbert remekül érkezett a labdára, a két méterről csukafejessel továbbította azt a kapu felé, Pergel Dávid azonban hatalmas bravúrral szögletre tudott menteni. A folytatásban a kapuja elé szögezte a Teskándot együttesünk, de a következő nagy lehetőség is kimaradt. A tizennegyedik percben Pintér Norbert lekészítése után Kálmán Szilárd tévesztett célt. Az első negyed óra végén próbált kijönni a szorításból a Teskánd, amit két nagy helyzet is jelzett. Az első végén Pergel Bence éles szögből leadott lövését még kiütötte Ipacs Péter, de a második vendég támadás már gólt eredményezett. A bal szélről Bontó Marcell tört be a tizenhatoson belülre, középre gurított Pergel Bencéhez, aki remekül tálalt Hetesi Patrik elé, a középpályás pedig egy jól felépített támadás végén belsőzött a jobb felsőbe (0–1). Tíz perc múlva megduplázta góljait a vendégek játékosa, Hetesi Patrik negyven méterre a kaputól szerzett labdát, majd a kint álló Ipacs Péter felett ívelt a jobb felső sarokba (0–2). A szünetig tovább próbálkozott a gólszerzéssel csapatunk, ehhez a 43. percben jártunk a legközelebb, amikor Kálmán Szilárd egy jó kiugratás után emelte át a labdát a kapuson, de az a felső kapufáról kivágódott a mezőnybe.

A második félidőre hármat is cserélt Horváth Rudolf, de az első említésre méltó hazai helyzetre a hatvanadik percig kellett várni, ekkor Borbély Ákos adott középre, ahol Mayer Milán öt méterről fölé fejelt. A szépítő találatra egészen a hajráig kellett várni, ekkor Mayer Milán adott remek átadást Pintér Norbertnek, aki lerázta magáról védőjét és tíz méterről a jobb alsóba passzolt. A gól egy új lendületet adott a meccsnek, s két perc múlva Pintér Norbert akár duplázhatott is volna. Egy nagyon hasonló szituáció után ezúttal tizenöt méterről lőtt, a vendégek hálóőre nagyot védett a kapu bal oldalába tartó lövésnél.

Az utolsó percekben mindent megtett csapatunk a pontszerzésért, de hiába az első, illetve az utolsó negyed órában bemutatott jó játék, a kettő között eldöntötte a három pont sorsát az újonc Teskánd KSE.

 

Horváth Rudolf: – Mélységesen szégyelljük magunkat! Tudjuk, hogy a szurkolók nem ezt szerették volna látni a két hazai meccsen. Köszönjük a támogatásukat, reméljük, hogy kitartanak mellettünk! A találkozó rosszul indult számunkra, bár a tizenötödik másodpercben már ziccerünk volt, de ezt követően két gyors kontrából, két labdavesztés után az ellenfél betalált. A második félidőben próbáltunk frissíteni a cserékkel, hogy megfordítsuk a meccset. A gólunk után töredezetté vált a játék és elvitte az ellenfél a három pontot. Ezt meg kell állítani! Érdre a győzelemért megyünk, hogy javítsunk a kialakult képen. A felfogáson is változtatni kell, harapósnak, élesnek kell lennünk, hogy magunk mellé állítsuk a szerencsét. Érden azt szeretném látni, hogy lelkesedésben, futómennyiségben és játékban is felülmúljuk az ellenfelet. A helyzetkihasználáson is javítani kell, hiszen láthatóan sok lehetőség maradt kihasználatlanul.

 

Pergel Attila: – Ezen a meccsen szerettük volna feledtetni az előző heti kupafiaskót, emiatt más rendszerben is játszottunk, ami úgy tűnt, bevált. Tudtuk, hogy a Kaposvár egy masszív, agresszív csapat, de helyretettük a védekezésünket, veszélyes kontrákat tudtunk vezetni és ezekből gólokat szereztünk. A hetvenedik perctől elfáradt a csapatom, még szoknunk kell az NB III. ritmusát, remélem, hogy hamar felvesszük az iramot és akkor a jövőben is ilyen szép meglepetéseket tudunk okozni. Tudjuk, hogy nem sok esélyt adtak nekünk a győzelemre a meccs előtt.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Technoroll Teskánd KSE1–2 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 380 néző. V.: ifj. Hartung V. (Nagy M., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Kocsis B. (Borbély Á., a szünetben), Gál, Harsányi – Ekker (Zólyomi, a 66. percben), Horváth B. (Országh B., a szünetben), Mayer Milán, Zvara, Böndi (Pintér M., a 79. percben) – Pintér N., Kámán Sz. (Mayer Máté, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Technoroll Teskánd KSE: Pergel D. – Simonfalvi (Fábián K., a 71. percben), Potyi, Bekő B., Bolla L. – Szinay, Őr (Molnár A., a 83. percben), Hetesi, Lórántfy (Borbács, a 66. percben) – Pergel B., Bontó. Vezetőedző: Pergel Attila.

Gólszerzők: Pintér N. (a 76. percben), illetve Hetesi (a 20. és a 30. percben).

Sárga lap: Országh (a 84. percben), Mayer Milán (a 85. percben), illetve Bontó (a 39. percben), Bekő B. (a 75. percben).