Három ponttal szerzett együttesünk az NB III. Nyugati csoportjának 29. fordulójában, a Komárom VSE stadionjában.

 

A kiesés ellen küzdő, a forduló előtt 17. helyet elfoglaló Komárom VSE otthonában szerette volna tovább gyarapítani pontjai számát csapatunk, amely ezúttal Kálmán Szilárdot nélkülözte eltiltás miatt. Nagy Tamás, csapatunk vezetőedző ezúttal 4-4-2-es hadrendbe küldte pályára labdarúgóinkat, akik nagyon küzdöttek az első félidőben, de ez sajnos helyzetekben nem mutatkozott meg. Igaz, a másik oldalon sem alakult ki nagyobb lehetőség, Pogacsics Krisztiánnak csak nagy ritkán kellett játékba avatkoznia.

A második játékrész már helyzetekkel indult. Előbb, csupán fél perc elteltével Bánfalvi Dánielnek kellett bravúrt bemutatnia, miután Bíró Dominik vette célba kapuját, majd a másik oldalon Végh Tibor puskázott el egy ugyancsak nagy lehetőséget. A hajrába lépve érezhetően jobban akarta a győzelmet együttesünk, amely remek támadásokat vezetve tett meg mindent a vezető gól megszerzéséért. Erre egészen kilencvendeik percig kellett várni, amikor Kondor Kristóf passzolt Borbély Ákoshoz, aki erősen és laposan lőtte középre a labdát, amit Ekker Milán egy átvétel után nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába.

A minden eldöntő gól pedig a legjobbkor érkezett, hiszen a hátralévő percekben az ellenfél már nem tudott csapatunk kapuja elé kerülni, így összességében teljesen megérdemelt sikert arattunk.

 

Nagy Tamás: – Kiegyenlített mérkőzés volt, mind a két oldalon adódtak lehetőségek. Nekünk főleg a második félidőben voltak kidolgozott helyzeteink, amelyek végén akár előbb is megszerezhettük volna a vezetést. Nehezen indult a mérkőzés, ugyanis újra nem az történtek a pályán, amire készültünk a héten. Emiatt nem tudom felmenteni a csapatot. A szünetben relaxáltunk, azt kértem, hogy mindenki csukja be a szemét és nyugodjon meg és vegyen mély levegőt. A második félidőben pedig szép futballal megnyerték a mérkőzést, igaz ezt elhúztuk a kilencvenedik percig. Fontos volt a győzelem az előttünk álló nehéz sorozatra.

 

Komárom VSE–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–0)

Komárom, Molaji Sporttelep, 80 néző. V.: Gáspár A. (Deme, Volentics).

Komárom VSE: Bánfalvi – Szecsődi (Tóth D., a 91. percben), Horváth M., Peszmeg, Schiller – Köles – Végh T., Simigla (Szileszki, a 71. percben), Göblyös, Csernák (Horváth R., a 62. percben) – Tóth P. Vezetőedző: Bozsik Péter.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Lakatos G., Harsányi, Czuczi (Kondor, a 60. percben) – Bíró D. (Böndi, az 54. percben), Mayer M., Gál, Grabarics – Pintér N. (Szederkényi, a 92. percben), Ekker. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerző: Ekker (a 90. percben).

Sárga lap: Végh T. (a 40. percben), Peszmeg (a 67. percben), illetve Borbély Á. (a 37. percben).