A hosszabbításban esett bombagóllal vívtuk ki a továbbjutást a MOL Magyar Kupa első fordulójában, a Dunaújváros ellen.

 

A csoportrivális Dunaújváros ellen, hazai pályán mutatkoztunk be a MOL Magyar Kupa 2023/2024-es kiírásában. A találkozó első játékrészében lényegesen többet birtokoltuk a labdát, de helyzet nélkül, ugyanis vagy az utolsó passzokba, vagy egy-egy cselbe csúszott hiba. A dunaújvárosiak ritkán jutottak el a kapunkig, de a félidő derekán Bata Kristóf lövése kevéssel kerülte el a jobb alsót, valamint Tapiska Géza átlövését kellett védenie Mikler Dánielnek nem sokkal a szünet előtt. A félidő előtt pár másodperccel Szederkényi Ádám fejelt kevéssel a jobb kapufa mellé, így csak kevésen múlt, hogy nem tudtunk előnnyel szünetre vonulni.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, azaz a Dunaújváros térfelén zajlott a játék, kevés helyzettel. Az első helyzet egy órányi játék után alakult ki, ekkor Ekker Milán beadását követően Bíró Dominik vette célba a kaput, de Hompót Lóránt védte közeli próbálkozását, sőt a kipattanót is, amit Szederkényi Ádám lőtt kapásból vissza. A folytatásban egyre veszélyesebbé váltak a támadásaink. A hajrába lépve Nicoló Mazzonetto beívelését Hampuk Ádám fejelte lágyan kapura, de Hompót Lóránt hatalmasat nyújtózkodva kitolta a léc alá tartó labdát, majd egy újabb jó Ekker Milán beadásról csak centikkel maradt le Babinszky Bence, pár perc múlva pedig, Hompót kapus hibáját követően Nicoló Mazzonetto passzából Pintér Máté lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. Sajnos kimaradtak a helyzetek, így következhetett a ráadás.

A hosszabbításban már alábbhagyott a fölényünk, mindkét csapaton érződött, hogy egy hét leforgása alatt ez már a harmadik mérkőzés, azonban fejben jobban bírtuk az extra perceket, ugyanis a 118. percben Babinszky Bence kapásból, tizenhat méterről elképesztően nagy gólt lőtt a jobb felsőbe, amivel kivívtuk a továbbjutást.

 

– Elsősorban a győzelemnek örülök, az pedig a ráadás, hogy ilyen szép góllal – mondta Babinszky Bence. – Sajnos sokáig nem tudtunk betalálni, hiába próbálkoztunk, de azért lett a miénk a győzelem, mert nem adtuk fel. A folytatásban nem lehet minden meccsen ennyi helyzetet kihagyni, viszont ilyen mentalitással jönnek majd a sikerek.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Dunaújváros 1–0 (0–0, 0–0, 0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 150 néző. V.: Molnár A. (Mohos M., Keszthelyi T).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Ekker, Heil, Gál M., Pusztai (Ötvös, a 109. percben) – Horváth B. (Pintér M., a 68. percben), A. Mazzonetto (Kis-Fónai, a 89. percben), Szederkényi – Babinszky, Bíró D. (N. Mazzonetto, a 65. percben), Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Dunaújváros: Hompót L. – Vajda R., Szepessy, Horváth M., Stampfel – Vagyóczki, Hompót D. (Puskás, a 65. percben) – Patkós (Klauz, a szünetben), Tapiska (Marlen, a 65. percben), Gál B. (Ságodi, a 91. percben) – Bata. Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerző: Babinszky (a 116. percben).

Sárga lap: Ekker (a 102. percben), Ötvös (a 118. percben), illetve Klauz (a 96. percben), Dobos Barna (a 105. percben).