A Róth Antal szövetségi edző vezette U21-es válogatott jövő hét elején folytatja felkészülését az idén ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. A keret tagjai hétfőn két edzésen vesznek részt Telkiben, majd kedden egy felkészülési mérkőzés zárja a programot. A keretben ott lesz Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi középpályása is.

 A Róth Antal vezette szakmai stáb tavaly ősszel kezdte meg a csapatépítést a soron következő Európa-bajnoki selejtezőkre, a csapat első idei programja egy kétnapos összetartás lesz Telkiben. Ezúttal 22 játékos kapott meghívót a keretbe, az együttes tagjai vasárnap vonulnak be a telki edzőcentrumba, majd két hétfői edzés után kedden délután a Lombard Pápa elleni edzőmérkőzés zárja az edzőtábort.

– A tavaly ősszel megkezdett programot folytatjuk, vagyis tovább tart a csapatépítés az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre – mondta az mlsz.hu-nak Róth Antal. – Igyekszünk minden alkalmat kihasználni a közös munkára, sajnos a hivatalos FIFA-játéknapok ritkák, szerencsére azonban a hazai klubok támogatása mellett alkalmunk nyílik néhány összetartásra. Az idő nem sürget bennünket, egyelőre nem tudjuk, kik lesznek az ellenfeleink a selejtezőkön, a sorsolást csak februárban tartják meg. Az őszi mérkőzések előtt még két átigazolási-, és két felkészülési időszak van hátra, bármikor beállhat pozitív változás egy fiatal játékos pályafutásában, ezért igyekszünk minél több játékost megismerni, kipróbálni. Jelenleg mintegy ötven futballista van a látókörünkben, közülük ezúttal olyan játékosokat is meghívtam az edzőtáborba, akik ősszel már szerepeltek a csapatban, míg néhányan most először mutathatják meg magukat a válogatottban. 
Az U21-es válogatott kerete#!#
Kapusok
Dibusz Dénes (Pécsi MFC)
Gőcze Gergő (Kozármisleny)
Védők
Kocsis Adrián (Zalaegerszegi TE FC)
Szokol Zsolt (Újpest FC)
Ludányi Bence (Debreceni VSC-TEVA)
Fiola Attila (Paksi FC)
Takács Péter (Lombard Pápa Termál FC)
Bieder Gábor (Győri ETO FC)
Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Középpályások
Bódi Ádám (Debreceni VSC-TEVA)
Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)
Peszmeg Viktor (Ferencvárosi TC)
Kiss Máté (Győri ETO FC)
Egerszegi Tamás (Újpest FC)
Simon Ádám (Szombathelyi Haladás)
Heffler Norbert (Lombard Pápa Termál FC)
Ladányi Tibor (MTK Budapest)
Támadók
Tischler Patrik (MTK Budapest)
Balajti Ádám (Debreceni VSC-TEVA)
Lázár Bence (Újpest FC)
Gosztonyi András (Videoton FC)