Továbbjutott a Pécsi Vasutas SK otthonában csapatunk a MOL Magyar Kupa második fordulójában.

 

A Baranyai megyei első osztályban érdekelt Pécsi VSK ellen léptek pályára labdarúgóink a MOL Magyar Kupa második körében. Csapatunkat egy jól felkészített ellenfél várta, melynek kapuját Pogacsics Krisztián őrizte. Egykori hálóőrünknek már a második percben dolga akadhatott volna, de Borbély Ákos tizenhat méteres lövése még elkerülte a kaput. Öt perccel később viszont előnybe került együttesünk: Ekker Milán több jó csel után hozta magát ziccerbe, de önzetlenül Mayer Milán elé talált, aki öt méterről passzolt a kapu közepébe (0–1). Az ezt követő percekben csapatunk megnyugtató előnyre tehetett volna szert. Az első negyed óra végén ugyanis Kálmán Szilárd ugratta ki Pintér Mátét, aki nyolc méterről, kissé balról eleresztett lövését bravúrral védte Pogacsics Krisztián, majd három perc elteltével Kálmán Szilárd került ajtó-ablak helyzetbe, de öt méterről fölé emelte a labdát, míg az első ivószünet előtt Ekker Milán kapásból, nyolc méterről lőtt a kapu mellé. A folytatásban is csapatunk uralta a játékot, melynek minden elemében az ellenföl fölé kerekedett, de a támadások ebben a periódusban nem igazán hordoztak veszélyt magukban. Igaz, a pécsiek alig tudták átlépni a félpályát a szünetig.

A második játékrészre mindkét csapat egyet cserélt, s ez a húzás mindkét oldalon bevált. Előbb a hazai oldalon, hiszen Sztojka Alex három perc elteltével egalizált. Gergye Dániel buktatása után került a csereként beálló játékos elé a labda, aki hat méterről gurított a bal alsó sarokba (1–1). Zólyomi Dávid sem akart lemaradni kollégájától: az ötvenhetedik percben egy remek kiugratás után megverte emberét, betört a tizenhatoson belülre, majd a kapujából kilépő Pogacsics Krisztián mellett lőtt a kapu jobb oldalába (1–2). A hajrába lépve Zólyomi Dávid megduplázhatta volna góljai számát, a saját térfeléről indulva, hatalmas sprinttel, mindenkit lehagyva tört be a tizenhatoson belülre, de tíz méterről mellé lőtt.

A hátralévő percekben csapatunk akár gólzáport is rendezhetett volna, de a helyzetek rendre kimaradtak, így a végére maradt izgalom, hiszen a lelkesen futballozó, bár egyre jobban fáradó pécsiek nem adták fel, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így együttesünk megérdemelten jutott tovább a harmadik fordulóba.

 

Horváth Rudolf: – Tudtuk, hogy egy jól felkészített csapat lesz az ellenfelünk, amely megközelíti a harmadosztály szintjét, az infrastruktúrájuk pedig még ennél is magasabb szinten van. Egy jó mérkőzést játszottunk, amely sok helyzetet hozott, de előttünk lényegesen több adódott, azonban sokat kihagytunk, így igazi kupamérkőzés volt. Az ellenfél ugyanis erőre kapott és az első adandó lehetőségét gólra váltotta. Utána viszont játékban és erőben is felülmúltuk őket, sok helyzetet dolgoztunk ki és megszereztük a második gólunkat, amivel megnyertük a mérkőzést.

 

Mink Olivér: – Egy harmadosztályú, profi labdarúgókkal felálló Kaposvár ellen kellett helyt állnunk amatőr csapatként. Ezt a különbséget nehéz eltüntetni. A vendégeknek öt tétmeccs volt a lábukban, nekünk egy, a mérkőzéshiány ki is ütközött az első fél órában. Végig partiban voltunk a Rákóczival, a széleket tudatosan adtuk fel, így tengelyben végig stabilak voltunk. A játékvezető jól fújt, de két nagy hibát elkövetett, egyszer nem adott meg egy előnyszabályt, míg egyszer tévesen lest ítélt. A jobb csapat jutott tovább, de meghúztuk az oroszlán bajuszát. Büszke vagyok a srácokra, hiszen nagyon jó munkát végeznek, öröm velük együtt dolgozni.

 

Pécsi Vasutas SK–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)

Pécs, PVSK Sportkomplexum, 140 néző. V.: Szommer A. (Illés T., Harsányi M.).

Pécsi VSK: Pogacsics – Kiss-Tóth, Fiáth, Varga Á., Kiss M. (Tornyos, a 90. percben) – Aszalós A. (Sziládi R., a 63. percben), Rácz E. (Farkas L., a 82. percben) – Kiss K., Városi V., Draskóczi (Sztojka A., a szünetben) – Gergye D. Vezetőedző: Mink Olivér.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Ekker, Kocsis B., Gál, Böndi – Borbély Á., Grabarics (Heil, a 90. percben), Pintér M., Kálmán Sz. (Mayer Máté, a 60. percben) – Pintér N. (Zólyomi, a szünetben), Mayer Milán (Kovács L., a 79. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Sztojka A. (a 48. percben), illetve Mayer Milán (a 7. percben), Zólyomi (az 57. percben).

Sárga lap: Aszalós A. (a 40. percben), Sziládi R. (a 65. percben), Fiáth (a 78. percben), Varga Á. (a 91. percben), illetve Kálmán Sz. (a 44. percben), Gál (a 64. percben).

Továbbjutott: a Kaposvári Rákóczi FC.