A hetedik előkészületi mérkőzésén az ötödik győzelmét aratta csapatunk, amely Bíró Dominik találatával nyert a lendvai NK Nafta ellen.

 

Erős ellenfél ellen kezdte a hetet csapatunk, amely a szlovén másodosztályban szereplő NK Nafta gárdáját fogadta a Puskin utcai edzőközpontban. A remek iramú találkozót nagyszerűen kezdték játékosaink, akik már a kilencedik percben könnyedén megszerezhették volna a vezetést. Ekkor Kálmán Szilárd indította a jobb szélen robogó Ekker Milánt, aki egyből középre adott, ahol Pintér Norbert közelről csak az oldalhálóba lőtt, nem sokkal később pedig Bíró Dominik felejt mellé igen tiszta helyzetből Böndi Ádám középre adását követően. Az első negyed órát követően viszont már gólra váltottuk a fölényünket: a16. percben Ekker Milán ugratta ki Bíró Dominiket, aki higgadtan gurított a bal alsó sarokba (1–0). Bár fölényben futballoztunk, azonban egy kapu előtt kavarodást követően Dinnyés Olivér a jobb kapufát találta telibe, így nem sokon múlt a szlovének egyenlítése. A kapufára gyorsan válaszoltunk egy kapufával: Böndi Ádám iramodott meg a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd hat méterről, éles szögből leadott lövését a jobb kapufa blokkolta. A folytatásban is csapatunk előtt adódtak lehetőségek, de az újabb ziccere a második félidőig kellett várni.

A fordulást követően viszont szinte azonnal megduplázhattuk volna az előnyt: Gál Mátyás egy labdaszerzés után nagyszerűen ugratta ki Bíró Dominiket, aki akárcsak a tizenhatodik percben, ezúttal is csak a kapussal állt szemben, azonban kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. A folytatásban kezdte átvenni a meccs irányítását a Lendva. A szlovének fölénye egy órányi játékot követően egy ígéretes helyzetben is megmutatkozott, azonban Boros Zsombor tizenöt méteres lövését kitolta a bal kapufa mellől Ipacs Péter. A lendvai mezőnyfölény ellenére újra előttünk adódtak ziccerek. A hatvanhatodik percbe lépve Kálmán Szilárd ugratta ki Pintér Norbertet, akinek lövését a jobb kapufa mellé tolta a kapujából kilépő Kiss Ágoston, majd egy perc múlva Kálmán Szilárd került helyzetbe, de a léc fölé bombázott tizennégy méterről. Ezek a kimaradt lehetőségek kis híján megbosszulták magukat, ugyanis egy szöglet után Dávid Zoltán a jobb kapufára fejelte a labdát.

Az utolsó negyed órára mind a két csapat sokat cserélt, ami által egy kicsit kapkodóvá vált a játék. A meccs ezen periódusában mindkét fél előtt adódtak még kisebb gólszerzési lehetőségek, de újabb találat nem esett, így a hetedik előkészületi mérkőzésén az ötödik sikerét érte el csapatunk.

A héten még egy felkészülési mérkőzés vár labdarúgóinkra. Vasárnap 13 órakor az NB III. Közép csoportjában érdekelt Paksi FC II. érkezik ugyancsak a Puskin utcai edzőközpontba.

 

Horváth Rudolf: – Újabb pörgős, nemzetközi meccset sikerült játszunk, ami egy remek felkészülési lehetőség számunkra. Felvettük a ritmust a szlovén másodosztályú Lendva ellen is, látszik a játékunkon a fejlődés. A hibák azonban előjönnek egy ilyen szintű mérkőzésen, az ellenfél sok esetben állított minket nehéz feladat elé, főként pontrúgás után voltak veszélyesek, illetve a labdavesztéseink után, hiszen azonnal támadták a kapunkat. A legnagyobb ziccerek viszont előttünk adódtak, de ezeket be kell majd rúgni ahhoz, hogy a bajnokságban is nyerjük a meccseket. Ami fontos, hogy kapott gól nélkül sikert győznünk, ez pedig önbizalmat ad a Veszprém elleni rangadóra.

 

Boér Gábor: – Még csak a felkészülés közepén járunk, hiszen március elején indul a bajnokság. A létszámunk sem a legideálisabb, sok utánpótláskorú játékos van a keretben. A terhelés szempontjából viszont elérte a célját az edzőmérkőzés, de játék minősége még nem tökéletes. Az sem volt egyszerű, hogy először játszottunk füvön ebben az évben, de összeségében hasznos találkozón vagyunk túl egy minőséget képviselő Kaposvár ellen.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta 1–0 (1–0)

Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 60 néző. V.: Bana.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Horváth F., a 85. percben) – Zólyomi (Borbély Á., a 74. percben), Gál, Harsányi (Szederkényi, a 74. percben), Böndi – Ekker, Horváth B. (Keszi, a 85. percben), Kocsis B., Kálmán Sz. (Pintér M., a 74. percben) – Pintér N. (Mayer Máté, a 74. percben), Bíró D. (Hampuk, a 74. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

NK Nafta: Kiss Á. – Kumer (Novinic, a 25. percben), Dávid Z. (Plej, a 80. percben), Gergely B., Papp L. (Nikolic, a 80. percben) – Sulejmanovic (Murar, az 58. percben), Dinnyés (Bezjak, a 65. percben) – Petrovic (Fehér B., a szünetben), Ostrek (Pigac, a 65. percben), Szabó B. (Bukovec, a 80. percben) – Boros Zs. Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerző: Bíró D. (a 16. percben).

Kaposvári Rákóczi FC–NK Nafta edzőmeccs