Döntetlennel kezdte meg szereplését az új évadban a Rákóczi. A kaposvári élvonalbeli futballcsapat Ligakupa-mérkőzésen látta vendégül az Újpestet, és a jó iramú kilencven perc végül 1-1-es eredménnyel ért véget. 

Szombaton este hivatalosan is megkezdődött a 2010/2011-es labdarúgó évad#!# a Rákóczi Ligakupa-mérkőzésen fogadja az Újpestet.

Milinte – Maróti, Petrók, Zahorecz – Gujic, Balázs B., Kulcsár, Oláh, Junior – Szepessy, Godslove. Így állt fel a kaposvári együttes a tavaszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén, Pápán. Ehhez képest az új vezetőedző, Sisa Tibor a Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Kovácsevics – Balázs B., Pedro – Pavlovic, Kulcsár, Jawad – Oláh tizenegyet küldte fel a pályára, vagyis mindössze három ember maradt hírmondónak a legutóbbi tétmeccs óta. Ebből is látszik talán, hogy mennyi minden változott az elmúlt hetekben a somogyiak háza táján.

Hamar kiderült, hogy él a bizalom az újak iránt#!# a nem túl népes, de annál lelkesebb közönség minden egyes jó megmozdulás után tapsolt. 

Az első említésre méltó esemény egy újpesti szöglet volt az 5. percben#!# a beívelés után Kovács kapus kezében kötött ki a labda.
A 14. percben Tajthy könyökölte le csúnyán Jawadot, villant a sárga lap. Hét perccel később a Rajczi esett el a tizenhatoson belül Pedro szorításában, de Solymosi játékvezető – szerencsére – tovább-ot intett. 
A 23. percben egy nem mindennapi góllal megszerezte a vezetést a Rákóczi… Egy hosszúnak tűnő indításra Oláh és Balajcza is rajtolt, végül az alapvonalnál a kaposvári csatár elvette a labdát a kapustól, és néhány lépés után balról, 6 méterről a hosszú sarokba lőtt. 1-0.
A 26. percben gyors vendégtámadás végén Privigyei lőtt jobbról, 15 méterről fölé. Alig egy perc múlva Oláh kapott jó labdát középen, majd 16 méterről, ballal mellé lőtt. Néhány pillanattal később Grúz fejelt szöglet után az újpesti kapuba, de a bíró lökés miatt kifelé ítélt szabadrúgást.
A 32. percben hajmeresztő jelenetet láthattunk a kaposvári kapu előtt…  Kovács kapus érthetetlen módon Rajczihoz passzolta a labdát, aki középre gurított, Sitku pedig 11 méterről az üres kapu mellé lőtt… A 38. percben Kulcsár, Pavlovic volt a labda útja, a szerb középpályás beadásáról Oláh épp hogy lemaradt.
A 45. percben Tajthy vágta fel Balázst, és mivel már volt egy sárga lapja, a kiállítás sorsára jutott.

A térfélcsere után, az 52. percben Oláh lőtt 19 méterről, Balajcza védett. Az 56. percben egyenlített az Újpest#!# nagy védelmi hibát követően – Kovácsevics és Zsók egymásnak futott – Simon 10 méterről a kapuba passzolt. 1-1.

A gól után is remek volt az iram, többet támadott a Kaposvár. A 60. percben egy szép indítást követően Jawad lőtt ballal, kapásból, 10 méterről, Balajcza szépen védett. Három perccel később Kulcsár lőtt szabadrúgást 20 méterről, középről, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. tapsot érdemelt a próbálkozás. Egy percre rá beköszönt a csereként beállt Gujic#!# balról, a tizenhatos sarkáról óriási lövést eresztett meg, a labda a kapufáról vágódott ki az alapvonal mögé.
Tetszetősen futballoztak a kaposváriak, sok szép és váratlan megmozdulást láthattunk, a nézők szinte minden egyes jó megoldást megtapsoltak. A fővárosiak dicsérete, hogy emberhátrányban egyenlítettek, és egyébként sem látszott a második félidőben, hogy a vendégek kilenc mezőnyjátékossal küzdenek… Az utolsó percekben már alábbhagyott a lendület. Talán már a lefújást várták a játékosok. 
Minden kezdet nehéz, de a szombat este látottak alapján talán bizakodhatunk az őszi szezont illetően. Jövő szombaton, Zalaegerszegen már bajnoki mérkőzés vár Sisa Tibor formálódó legénységére. 
Kaposvári Rákóczi FC – Újpest 1-1 (1-0)
Kaposvár, 500 néző. V.#!# Solymosi.
Kaposvár#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz (Petrók, 79.), Zsók, Kovácsevics (Gujic, 62.) – Balázs B. (Hegedűs, 90.), Pedro – Pavlovic (Lipusz, 74.), Kulcsár (Zsolnai, 67.), Jawad – Oláh. Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Újpest#!# Balajcza – Szokol, Vermes, Takács, Tajthy – Privigyei (Bognár, 79.), Egerszegi (Rubus, 92.), Simon (Banai, 87.), Kiss Z. – Rajczi, Sitku. Vezetőedző#!# Mészöly Géza.
Gólszerzők#!# Oláh (23.), illetve Simon (56.)
Sárga lap#!# Lipusz (89.), illetve Tajthy (14., 45.).
Piros lap#!# Tajthy (45.)