Sok biztató jelet mutatott csapatunk az első felkészülési mérkőzésünkön az első osztályú MTK ellen.

 

Hétfőn vágtak neki a hat hetes felkészülésnek labdarúgóink, akikre az első hét végén rögtön egy erőfelmérő várt, méghozzá az első osztályba feljutó MTK Budapest nemrég átadott utánpótlás központjában. Csapatunk számos saját nevelés játékossal felállva kezdett az egykori felnőtt és jelenlegi utánpótlás válogatottakkal megtűzdelt MTK ellen, s az első félidőben teljesen eltűntette a két osztálynyi különbséget, annak ellenére, hogy a hazaiak előtt több nagy lehetőség is kialakult. Kettő azt követően, hogy Horváth Dávid, a hazaiak vezetőedzője négyet is cserélt félórányi játék után. Ez a gólt is meghozta a kék-fehéreknek, hiszen egy jó kiugratás után Futács Márkó tekert a jobb alsó sarokba.

A fordulást követően egyre bátrabban futballoztunk, de az újabb találatot ismét az MTK szerezte, ezúttal is Futács Márkó révén, aki egy megpattanó lövéssel duplázott. Ezt követően egyre bátrabbá váltunk a támadóharmadban, Hampuk Ádám, majd Heil Máté előtt is adódott egy-egy ígéretes lehetőség, azonban ezek még kimaradtak, viszont a másik oldalon a menteni igyekvő Böndi Ádám öngóljával tovább nőtt a különbség. Bő egyórányi játékot követően viszont szépítettünk: egy remek támadás végén bátran előretörő Ekker Milán elé került a labda, aki higgadtan gurított a bal alsó sarokba. A végeredményt a Puskás-díjas Zsóri Dániel állította be, aki közelről lőtt a hálóba, azonban a négy-egyes végeredmény ellenére nem vallottunk szégyent a két osztállyal feljebb érdekelt MTK ellen.

 

Horváth Rudolf: – Fiatal, új csapattal érkeztünk, egy-két próbajátékossal kiegészülve. Ez egy nagy lehetőség volt számunkra, hogy egy új komplexumban, az MTK ellen tudtuk kezdeni az edzőmérkőzéseket. A MTK több mint két sorral, folyamatos nyomást adott nekünk a mérkőzésen. Úgy érzem, az első félidőben stabilak voltunk, viszonylag kiegyenlített mérkőzést játszottunk. A másodikban az első tíz perc a miénk volt, de ekkor éreztem egy kis fáradtságot, de még kettő-nulla után is vissza tudtunk jönni a meccsbe, végig élesek voltunk, helyzeteink és szögleteink voltak, de egy kontra után eldöntötte a meccset az MTK. A játékunk és a labdabirtoklásunk is megfelelő volt egy NB I.-es csapat ellen, ez nem lepett meg az elvégzett munka alapján.

 

MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi FC 4–1 (1–0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 300 néző. V.: Bogár G.

MTK Budapest: Rácz (Csenterics, a szünetben) – Hei (Varju, a szünetben), Kádár T. (Várkonyi, a szünetben), Bobál D. (Kocsis G., a szünetben) – Kovács M. (Spalek, a 31. percben (Biben, a 60. percben)), Horváth A. (Kosznovszky, a 31. percben), Kata M. (Bognár I., a szünetben), Stieber Z. (Végh, a szünetben), Antonov (Kovács P., a 31. percben (Vadnai, a 60. percben)) – Molnár R. (Zuigeber, a szünetben), Németh K. (Futács, a 31. percben (Zsóri, a 60. percben)). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Ekker (Ipolyi-Várkonyi, a 86. percben), Heil, Harsányi, Böndi – Horváth B. (Kovács B., a 82. percben), A. Mazzonetto (Magyar M., a 80. percben) – Babinszky (N. Mazzonetto, a szünetben), Szederkényi (Pintér M., a szünetben), Bíró D. (Kis-Fónai, a 64. percben) – Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Futács (a 37. és az 55. percben), Böndi (a 60. percben – öngól), Zsóri (a 77. percben), illetve Ekker (a 66. percben).