Az Újpest FC csapatát fogadta együttesünk a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A végletekig kiélezett mérkőzést végül a csereként pályára lépő, tizennyolc esztendős Borbély Ákos góljával nyertük meg, így a legjobb tizenhat közé jutott csapatunk!

Az egy osztállyal feljebb szereplő Újpest az első pillanattól kezdve nyomást gyakorolt csapatunkra, de az első félidőben nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani. Az első negyed óra után tudott először veszélyeztetni csaptunk, amikor Kollega Krisztián ment el a bal szélen, de lövését blokkolták, majd a támadást Horváth Ferenc lökete zárta le. Ráadásul csapatunk a vezetést is majdnem megszerezte, amikor Nagy János lecsúszott beadása kis híján a kapuban kötött ki.
A második félidőre megélénkült a mérkőzés, s rögtön jött az első helyzet: Andorka Péter egy rövid kirúgás után azonnal kapura lőtt, de célt tévesztett. A másik oldalon Slakta Balázs sem unatkozhatott, előbb Nagy Dániel lövését kellett védeni, majd egy komoly tűzijáték alakult ki a kapuja előtt, de a védőknek sikerült minden lövést blokkolniuk. A vendégek Novothny Soma révén lezárhatták volna a mérkőzést, de a támadó előtt közelről a kapuba lőtt, majd egy szöglet után a felső lécre fejelt. A végén jött a slusszpoén egy kontratámadás végén Fodor Marcell lőtt a felső lécre, a kipattanót pedig Borbély Ákos fejelte a hálóba! A találatnál az egész stadion egy emberként ünnepelte a gólszerzőt, akinek a találata a legjobb tizenhat közé repítette csapatunkat.
Együttesünknél jobbára azok a labdarúgók kaptak játéklehetőséget, akik a bajnokságban eddig kevesebb szóhoz jutottak, az Újpest ellen viszont bizonyították, hogy bármikor számíthat rájuk a kaposváriak szakmai stábja.

Waltner Róbert: Büszke vagyok a csapatra, hiszen megvertük a címvédőt. Elégedett vagyok, mindenki betartotta a taktikai utasítást. Óriási dolog ez a csapatunk életében, hiszen a másodosztályba feljutó csapatként egy ilyen szép eredményt értünk el. Kiemelném, hogy hat fiatal játékos lépett pályára a kupameccsen és egy 2000-es születésű fejelte a győztes gólt. Ráadásul neki ez volt az első meccse hazai pályán. Külön öröm számomra, hogy abból a csapatból, amellyel megnyertük az U19-es bajnokságot nyolc játékos van a keretünkben.

Nebojsa Vignjevic: Szinte az egész mérkőzés során nálunk volt a labda, de hiába birtokoltuk többet nem volt ötlet, hogy mit kezdjünk ezzel, nem voltak nagy helyzeteink. Ez abból adódott, hogy nem voltak elég agresszívebbek a fiúk, a tizenhatoson belül. A hazai csapat jól védekezett, a végén pedig, számunkra a legrosszabb időben megszerezte a vezetést.

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC 1–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1900 néző. V.: Szilasi Sz. (Lémon O., Aradi J.).
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Tratnyek, Lakatos G., Fodor M. – Horváth F., Godzsejev-Telmán – Nagy R. (Borbély Á., 62. p.), Nagy K. (Csernák, a szünetben), Kollega K. (Herzsenyák, 71. p.) – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Újpest FC: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Rsitervski, Burekovic – Lukács D. (Beridze, 72. p.), Onovo, Diallo, Obinna – Novothny, Nagy D. (Zsótér, 80. p.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Gólszerző: Borbély A. (90. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC
2018. december 5.