Győzelemmel kezdte a tavaszt a Rákóczi az NB III Nyugati csoportjában. Együttesünk a tabella utolsó előtti helyén álló Sárvár ellen nyert 1-0-ra a Cseri úti pályán. A találkozó egyetlen gólja az első félidő utolsó percében esett, Szakály Attila büntetőből talált be.

Jól kezdte a mérkőzést a Rákóczi. A csapat az előzetes várakozásoknak megfelelően sokkal többet birtokoltuk a labdát, a pálya minden területét uraltuk, nem hagytuk kibontakozni az ellenfelet. A sárváriak masszívan védekeztek, betömörültek a tizenhatos előterébe, és ezzel megakadályozták támadásaink sikeres befejezését. Ráadásként Horváth kapus is jól teljesített. A játékrész utolsó percében aztán Mayer Milán buktatása után büntetőhöz jutottunk, Szakály Attila pedig a kapuba talált (1-0).
A második játékrészben is folytatódtak a kaposvári rohamok, egyre több helyzetet alakítottak ki a mieink, de nem már tudtak újabb gólt szerezni. A végén a vendégek még eltalálták a kapufát, az eredmény azonban már nem változott. Csapatunk hozta a kötelezőt, és három ponttal gazdagodtunk a szezonnyitón. 
Az éllovas Érd hazai pályán kapott ki 4-1-re az Ajkától, a második helyen álló Győri ETO pedig Andráshidán nyert 2-0-ra.
  
Kaposvári Rákóczi FC–Sárvár FC 1–0 (1–0)
Kaposvár, Cseri út, 400 néző. V.#!# Molnár Á. (Iványi, Legeza)
Rákóczi FC#!# Gőcze – Vadas, Ludánszki, Hadaró – Nagy J., Szakály, Pintér, Nagy K. (Ivancsics, 64.), Kollega – Mayer (Kertész, 64.), Hujber (Godzsajev, 88.). Vezetőedző#!# Artner Tamás
Sárvár FC#!# Horváth B. – Pados, Rajos, Bezdi, Nagy Z. – Maráczi, Pető (Dancsecs, 74.), Kun, Ódor (Hoós, 85.) – Horváth V. (Bedő, 58.), Bailo. Vezetőedző#!# Kovács László.
Gólszerző#!# Szakály (45. – 11-esből).
Sárga lap#!# Ludánszki (60.)
Artner Tamás#!# – Nem volt könnyű mérkőzés; örülök, hogy megszereztük a három pontot. Viszontláttam sok mindent abból, amit a felkészüléskor láttam. A Sárvár kilenc emberrel védekezett, amire számítani lehetett. Sajnálom, hogy a nyolc-kilenc helyzetünkből csak egyet értékesítettünk. 

Szakály (16) szerezte a Rákóczi győztes gólját
(Fotó#!# Lang Róbert)