Hazai döntetlennel folytatta szereplését a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó OTP Bank Ligában. A somogyiak az ötödik fordulóban az Újpestet láták vendégül, és 2-2-es eredménnyel zárták a találkozót.

A Rákóczi a gól és pont nélkül álló Újpestet fogadta a bajnokság 5. fordulójában. Csaknem háreomezer néző előtt, az első percek eseménytelen játéka után a 6. percben Egerszegi buktatta a tizenhatoson belül Balázst, Berger játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Peric állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 1-0.
A 11. percben Peric végzett el szabadrúgást 25 méterre az Újpest kapujától, de csúnyán fölé lőtt. Hét percre rá, jobb oldali beadás után Mudresa csúsztatott 9 méterről a jobb kapufa mellé. A 29. percben Simon K. adta jobbról középre a labdát, Rajczi tiszta helyzetben, 8 méterről mellé fejelt.
A 30. percben emberelőnybe került a Rákóczi. Az öt perccel korábban, csereként beállt Szokol utolsó emberként állította meg a kitörő Balázst, így villant a piros lap. A szabadrúgást Kulcsár végezte el, de elakadt a sorfalban a labda.
A 36. percben Kulcsár beadása után Hegedűs fejelt 6 méterről, Balajcza nagy bravúrral tolta szögletre a labdát. Két perccel később Rajczi tette Böőr elé a labdát, aki 20 méterről mellé lőtt. A 43. percben az Újpest addig-addig passzolgatott a Rákóczi térfelén, amíg Rajczi elé került a labda, az 5 méteres perdítést Hajdúch bravúrral védte.
A 46. percben egyenlített az Újpest. Pontos vendégtámadás végén Hajduch még bravúrral védett egy lövést, Dvorshák azonban két lépésről a léc alá lőtt. 1-1. Ez volt az újpestiek első gólja a bajnokságban!
Az 55. percben Böőr szép szóló után 20 méterről fölé bombázott. Válaszként Pavlovic beadása után Peric fejelt 5 méterről mellé. A 70. percben Jánvári tette balról középre a labdát, Grumic továbbpörgette, Peric pedig fordult egyet, és laposan mellé lőtt. 
A 76. percben Kulcsár cselezte át magát az újpesti védelmen, majd 16 méterről, ballal fölé lőtt. A Rákóczi, Grumic és Alexeev beállítása után három csatárral rohamozott a győzelemért, de időnként veszélyesek voltak az újpesti kontrák is.
A 80. percben Alexeev esett el a tizenhatoson belül, de a bíró továbbot intett, alig két perc múlva Okuka lőtt 18 méterről mellé.
A 85. percben újra vezetést szerzett a Rákóczi! Alexeev közeli lövését még bravúrral védte Balajcza, Peric viszont 14 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. 2-1.
A 88. percben, jobb oldali beadás után Rajczi továbbította a kapuba a labdát. 2-2.
A 90. percben Peric pörgette fel a labdát a tizenhatoson belül, amely végül Balajcza zsákmánya lett. Ezután Rajczi megkapta második sárga lapját, miután beleszállt Okukába, így a Rákóczi kettős emberelőnyben fejezte be a mérkőzést.
A lilák a somogyi megyeszékhelyen szerezték meg első pontjukat és első góljaikat. A Rákóczi sokat tett a győzeolemért, de ezúttal csak egy ponttal gazdagodott.
Kaposvári Rákóczi – Újpest 2-2 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző. V.#!# Berger
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zsók, Mudresa (Jánvári, 49.) – Hegedűs, Pedro (Alexeev, 76.) – Pavlovic (Grumic, 63.), Kulcsár K., Balázs B. – Peric. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Újpest#!# Balajcza – Fehér Cs. (Szokol, 24.), Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon K., Egerszegi, Markovic, Böőr (Lázár B., 68.) – Barczi (Üveges, 34.), Rajczi. Megbízott edző#!# Víg Péter
Gólszerzők#!# Peric 2 (7.,, 11-esből, 85.), illetve Dvorschák (47.), Rajczi (88.)
Sárga lap#!# Zsók (80.), Kulcsár (87.) illetve Böőr (17.), Markovic (18.), Rajczi (60., 90.), Pollák (64.), Mihajlovic (85.)
Piros lap#!# Szokol (30.), Rajczi (90.)