A pályaválasztói jogok felcserélését követően a második fordulóban, a Gyirmót FC Győr második csapatával is hazai pályán találkozott együttesünk, amely igen bátran kezdte a találkozót. Játékosaink rengeteg labdát szereztek a középpályán, de a támadásépítésbe többször is hiba csúszott, így az első negyed órában elmaradtak a helyzetek, csak kisebb lehetőségek adódtak. Az első pontrúgás azonban kis híján meghozta a vezetést csapatunk számára: az agilisan futballozó Mayer Milán állította le a labdát a kaputól mintegy tizennyolc méterre, kissé balra, de ígéretes csavarása kevéssel elkerülte a jobb kapufát. A következő lehetőségünknél pedig a vendégek kapusa, Iváncsics Péter mutatott be óriási bravúrt miután Lakatos Gergő gyűjtött be egy kivágott labdát, majd huszonöt méterről vette célba a jobb alsót. A másik oldalon viszont nagyon hasonló helyzetből megszületett a vendégek vezető találata: Ominger Bence a bal felsőt vette célba nagyjából huszonhárom méterről és szépen lőtte ki a bal felső sarkot. A hátrányba kerülő csapatunk ritmust váltott, s ezáltal jöttek is a nagy helyzetek. Előbb Mayer Milán középre gurítása után János Norbert öt méterről csak centikkel tévesztette el a kaput. Pár perc múlva, még a szünet előtt, egy nagyon hasonló helyzet után már kaput talált támadónk, s egalizált, miután Zólyomi Dávid egy csel után passzolt középre, ahol János Norbert a kapunak háttal vette át a labdát, majd fordulásból kilőtte a jobb alsót.

A második félidő elején két nagy bedobás is veszélyt okozott a gyirmóti kapu előtt. Előbb Mayer Milánról, illetve arról a szabályról, hogy bedobásnál nincs les feledkeztek meg a vendégek, támadónk lövése azonban megpattant a kapu előtt, így elment keresztbe. A következő bedobás után ugyancsak Mayer Milán került helyzetbe, de három méterről fölé bombázott. Saját nevelésű játékosunk nem fogyott ki a puskaporból, hiszen egy perc múlva, amikor Harsányi Dániel fejelt kapura egy felívelt szabadrúgás után, s Iváncsics Péter pont elé ütötte ki a labdát kapásból, négy méterről lőtt fölé. Egy órányi játékot követően érződött játékosainkon a Gárdony elleni százhúsz perc nyoma, a szív azonban vitte előre csapatunkat, egészen a lefújás pillanatáig. A kitörő lelkesedés azonban csak apróbb helyzetekben mutatkozott meg, így csaptunk bár közel állt a sikerhez, de csak egy pontot szerzett. A jövőben ezzel a csupaszív játékkal azonban biztos, hogy lesz keresnivalója a fiatal csapatunknak.

 

Nagy Tamás: – Az utolsó fázisban hiányoztak a jó döntések, emiatt nem tudtunk nyerni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy három nappal ezelőtt játszottunk egy hosszabbításos kupameccset, míg az ellenfél nyugodtan készülhetett. Az első harminc percben érződött a frissesség hiánya, nehezen tudtunk belelendülni a meccsbe. A srácokat azonban dicséret illeti, hiszen a kapott gól után is érződött rajtuk az akarat és látszott, hogy a győzelemért játszanak. Összességében elégedett vagyok az egy ponttal, azonban még a pálya sem segített minket, hiszen Mayer Milán hálóba tartó lövésénél egy göröngyön kifele pattant a labda. Az tetszett, hogy a srácok mindent megtettek a győzelemért, erre lehet alapozni.

 

Polyák Gábor: – A Kaposvár a szerkezetével meglepett minket. Erre csak a szép átlövésből született gólunk után tudtunk reagálni. A védelemben több hibát is vétettünk, az egyik után pedig kiegyenlítettek. A szünetben azt kértem, a fiúktól hogy türelmesen játszanak, ne adjanak esélyt az ellenfél kontráinak. A győzelemhez sokkal hatékonyabbnak kellett volna lennünk a támadóharmadban.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Gyirmót FC Győr II. 1–1 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 350 néző. V.: Kovács J. Z. (Rózsa D., Török B.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Gál, Lakatos G. (Sólyom, a 87. percben) – Czuczi, Zvara, Zólyomi (Balog A., a 69. percben), Borbély Á. – János N., Mayer M. (Jancsó, a 84. percben), Bíró D. (Orsós T., a 69. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gyirmót FC Győr II.: Iváncsics P. – Kiss B. (Béli, a 65. percben), Csörgő, Karacs, Kirják – Kovács D., Vogyicska – Szatmári, Ominger (Mayer M., a 74. percben), Bagó (Somogyi-Bakos, az 59. percben) – Mayer Á. (Nagy K., a 74. percben). Vezetőedző: Polyák Gábor.

Gólszerzők: János N. (a 41. percben), illetve Ominger (a 30. percben).

Sárga lap: Czuczi (a 92. percben).