A Dorogi FC együttesét fogadta csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 18. fordulójában. A válogatott szünet után egy pontot szerzett csapatunk egy igen kiegyenlített, sok helyzetet hozó mérkőzésen, melynek a végére maradt a slusszpoén.

Nem indult jól a mérkőzés csapatunk számára, hiszen már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Dorogi FC: Mészáros Áron adott jó labdát a leshatáron álló Hegedűs Márknak, aki kilőtte a jobb alsót. A bekapott gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt együttesünk, s Vachtler Csaba beadása után Hadaró Valentin fejesével igen korán válaszolhatott volna a vendégek találatára. Ez azonban még fölé szállt, de a játékrész derekán már sikerült bevenni Horváth Gábor kapuját. Hadaró Valentin beadását Zsiga Ervin fejelte vissza Ur László elé, védőnk lövését lábbal védeni tudta Horváth kapus, de a labda Beliczky Gergő elé került, aki könnyedén szerezte meg az egyenlítő találatot. Ezt követően új mérkőzés kezdődött, a szünetig mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést. A vendégek részéről Vígh Ádám, Szedlár Zoltán és Faragó Tomás próbálkozott, de Pogacsics Krisztián ezúttal is remekelt a kapuban. A másik oldalon pedig Vachtler Csaba beadásáról Beliczky Gergő és Bíró Dominik is csak centikkel maradt le.
A második játékrész elején Vachtler Csaba remek szabadrúgása csak centikkel kerülte el a jobb felsőt, míg a másik oldalon Faragó Tomás lövéséről mondható el ugyanez. A következő percekben Szakály Attila és Zsiga Ervin átlövését is bravúrral ütötte szögletre Horváth kapus, de az első sarokrúgás után már ő is kevésnek bizonyult, hiszen Hegedűs Dávid közeli fejesével megszerezte a vezetést csapatunk. A hajrában sajnos egyenlíteni tudtak a vendégek: egy sarokrúgást követően Tomás Lénárt lőtt kapásból a hálóba. A hátralévő percekben mindent megtett a győzelemért csapatunk, még Pogacsics Krisztián is előre húzódott a szögleteknél, azonban ez kis híján megbosszulta magát, hiszen Szedlár Zoltán egyedül törhetett kapura, de csak a felső lécet találta el.

Waltner Róbert: Nem vagyok elégedett, hiszen hazai pályán a mezőny legjobbja a kapusunk volt, aki mindkét félidőben több bravúrt bemutatott. A meccs összképét nézve igazságos a döntetlen. Több játékos hozzáállásával elégedetlen vagyok. Valaki heti szintén szívét-lelkét kiteszi a pályára, valaki meg csak elfocizgat. Utóbbiaknak el kell gondolkodnia, mert ezt nem fogom hagyni. Eddig csapatként küzdöttünk és ennek köszönhettük az eddig elért eredményeinket. Ezúttal pár ember elhitte, hogy jó csapat vagyunk és kiengedtek. Ennek az lett az eredménye, hogy hazai pályán, az első félidőben négyszer kell nagyot védenie a kapusunknak. Ami pozitívum, hogy Pogacsics Krisztián folyamatosan nyújt bravúros teljesítményt. A képességei alapján ez nem meglepő.

Miskei Attila: Közönségszórakoztató mérkőzés volt. Az ősz során folyamatosan azon dolgozunk, hogy eredményes tudjunk lenni, küszöböljük ki a hibákat a csapatjátékon. Elégedett voltam a hozzáállással, küzdöttek a srácok és az elképzelt taktikát is megvalósították. Kaposváron a döntetlen jó eredménynek számít, de a bravúros kapusteljesítmény miatt nem tudtunk nyerni.

Kaposvári Rákóczi FC–Dorogi FC 2–2 (1–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 360 néző. V.: Gaál Á. (Szabó P., Kulman T.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró – Horváth F. (Tömösvári, a szünetben), Nagy K. (Nagy J., 61. p.) – Zsiga (Andorka, 73. p.), Szakály A., Bíró D. – Beliczky. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Dorogi FC: Horváth G. – Fürjes (Városi, 85. p.), Tomás, Nagy Zs., Papp M. – Faragó T. (Paudits, 63. p.), Mészáros Á., Kitl M., Szedlár – Vígh Á., Hegedűs M. (Erdélyi, 70. p.). Vezetőedző: Miskei Attila.
Gólszerzők: Beliczky (26. p.), Hegedűs D. (62. p.), illetve Hegedűs M. (7. p.), Tomás (86. p.).
Sárga lap: Horváth F. (41. p.), Zsiga (47. p.), illetve Tomás (75. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Dorogi FC
2018. november 25.