A nagyon várt győzelem helyett súlyos vereségbe szaladt bele a Rákóczi a labdarúgó NB I hatodik fordulójában. Csapatunk a Budapest Honvédot látta vendégül, és 4-0-s vereséget szenvedett. A vendégek már a negyedik percben megszerezték a vezetést, a szünet után pedig húsz perc alatt háromszor vették be a Ranilovic kapuját. 

A kezdés előtt nagyon fogadkoztak a játékosok#!# mindenki biztos volt abban, hogy megszakad a rossz sorozat, és a hatodik fordulóban megszerzi első győzelmét a csapat. Ehhez képest a 2. percben Hidi adott nagy labdát Holendernek, aki tiszta helyzetben, 5 méterről mellé fejelt, két perccel később pedig a vezetést is megszerezte a Honvéd. Jobbról szállt középre a labda, Petrache nem tudott felszabadítani, Vécsei pedig 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0-1. 
A 15. percben Holender lőtt 30 méterről, középről, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.  A folytatásban a mezőnyben járatták a labdát a csapatok, gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A somogyiak több labdát is könnyelműen eladtak, de a fővárosiak nem éltek az ajándék lehetőségekkel. A 27. percben, gyors vendégtámadás végén Godoy lőtt 10 méterről, Ranilovic védett. Öt perccel később Pavlovic tette jobbról középre a labdát, Oláh pedig 12 méterről a kapu mellé lőtt. 
A második félidő legalább annyira rosszul indult, mint az első. A 47. percben, jobb oldali szöglet után Baráth esett el a tizenhatoson belül. Petrache sárga lapot kapott, a Honvéd pedig büntetőhöz jutott. Vernes állt a labda mögé, és a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2. 
Prukner László a történtek után lecserélte a román védőt, a horvát Babic állt a helyére. 
A 60. percben látványos gólt lőtt Holender#!# három védőn is átjátszotta magát, és 14 méterről, jobbal lőtt, a labda a kapufáról pattant be. 0-3. 
És még nem volt vége#!# miután Oláh helyett Markus, majd Pavlovic helyett Albert lépett pályára, újabb gólt szerzett a kispesti együttes. A 65. percben Vernes szöglete után Lovric fejelt 5 méterről a kapuba. 0-4. 
A 70. percben Babic találta telibe a kapufát 28 méterről. Az utolsó percekben a kaposváriak előtt adódott néhány lehetőség (a 78. percben Vrucina, hat perccel később Balázs B. próbálkozott), de már nem változott az eredmény.
Sajnos, nem sikerült megszerezni az első győzelmet, ehelyett még mélyebb gödörbe került a csapat.
Kaposvári Rákóczi FC – Bp. Honvéd FC 0-4 (0-1)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Solymosi
Rákóczi FC#!# Ranilovic – Okuka, Petrache (Babic, 49.), Kovács O., Jánvári – Addo – Pavlovic (Albert, 64.), Balázs B., Oláh (Marcus, 63).), Bőle – Vrucina. Vezetőedző#!# Prukner László
Honvéd#!# Kemenes – Ikenne-King (Csábi, 67.), Ignjatovic, Baráth (Lovric, 52.), Alcibiade – Nagy G., Godoy, Hidi – Vécsei, Vernes  (Testardi, 76.), Holender. Vezetőedző#!# Marco Rossi
Gólszerzők#!# Vécsei (4.), Vernes (48., 11-esből), Holender (61.), Lovric (65.)
Sárga lap#!# Kovács O. (15.), Okuka (67.), illetve Alcibiade (86.)