Életének 73. évében, autóbalesetben elhunyt Mathesz Imre, a Bp. Vasas volt 12-szeres válogatott labdarúgója, a Kaposvári Rákóczi futballcspatának egykori vezetőedzője. Az idős sportember gépjárművével Mernyénél a 67-es úton egy kamionnal ütközött, és a helyszínen szörnyethalt. 

Az UEFA-tornát nyerő ifjúsági válogatott játékos 265 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Vasasban, játszott az Austria Wien együttesében, és idehaza Diósgyőrben is. Négyszer nyert bajnokságot a Vasassal, szerepelt a piros-kékek kétszeres KK-győztes együttesében, valamint a BEK-ben ötödik helyezett együttesben is.
Az 1966-os angliai világbajnokságon a portugálok és a szovjetek elleni vesztes mérkőzésen nem játszott, a brazilok és a bolgárok elleni 3#!#1-es győzelem alkalmával viszont mindkétszer végig a pályán volt.
Abban a megyében érte a tragédia, ahol legnagyobb labdarúgóedzői sikerét érte el azzal, hogy a Kaposvári Rákóczit 1975-ben az NB III-ból az élvonalba vezényelte, és a legmagasabb osztályban két éven át bent is tartotta. Azokat az éveket Somogy-szerte Mathesz-korszakként emlegeti mindenki. Kaposvár mellett Siófokon, Sopronban, Mohácson, Hódmezővásárhelyen és Balatonlellén is szép edzői sikereket könyvelhetett el.
Temetéséről később intézkednek