Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Tarr Andráshida SC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 28. fordulójában, vasárnap 16 órakor a Tarr Andráshida SC otthonában lép majd pályára együttesünk. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet az ötvenes évek elején, egészen pontosan 1952-ben alapítottak. Az andráshidaiak 1956-tól kezdve szerepelnek aktívan valamelyik bajnokságban, jobbára Zala megyében. Az NB III.-ba – amely akkor még a negyedik vonalnak számított – először 1967-ben jutott fel a csapat, amely ezt követően megjárta a megye hármat is. Szépen fokozatosan lépegetve a 2005/2006-os szezonban szerepelhetett először a csapat harmadosztályban, de ekkor már meg is tudott kapaszkodni, hiszen három évadot is eltöltött az NB III.-ban. Ezt követően a gárda ingázott a megye I. és az NB III. között. A klub eddigi legjobb eredménye két NB III.-as ezüstérem, melyet a 2006/2007-es és a 2012/2013-as szezonban ért el. Az Andráshida előző évadban a megye egyet megnyerve, osztályozó nélkül jutott fel ismét az NB III. Nyugati csoportjába.

 

Jelen

 

A Tarr Andráshida SC az egyik legrosszabb formában lévő együttes a bajnokságban. A zalaiak a 19., kieső helyen állnak, s igen nagy, 19 pont a lemaradásuk a már bent maradást érő helyen álló Balatonfüreddel szemben. A csapat pedig kezd szétesni, hiszen a sérülésekkel, eltiltásokkal is bajlódó Andráshida a legutóbbi meccsen tíz-egyre kapott ki a Komáromól, míg azt megelőzően nyolc-nullára a Balatonfüredtől. A 26. fordulóban viszont elért egy nulla-nullát a Tatabánya ellen, ami mindenképp jó eredménynek számít. Ebből kiindulva nem szabad lebecsülni Dobos Sándor csapatát, amely hazai pályán sokkal erősebb, mint idegenben, hiszen eddig mind a 11 pontját a saját közönsége előtt szerezte.

 

Meccstörténelem

 

A két klub öt alkalommal találkozott eddig egymással, mindig az NB III. Nyugati csoportjában. Csapatunk eddig száz százalékos az Andráshida ellen. Emellett a gólkülönbség is igen fölényes, hiszen tizenöt kaposvári gólra csak három andráshidai jut. Az őszi szezonban Zvara Dávid, Pintér Norbert és Mayer Milán találataival tartottuk otthon a három pontot. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.