Sorozatunkban bemutatjuk soron következő ellenfelünket. Ezúttal a Budaörs csapata van célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 14. fordulójában a Budaörs érkezik majd Kaposvárra. A szombaton 13 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban az 1924-ben alapított klubbal. Az együttes ezt követően elsősorban a területi és megyei bajnokságokban szerepelt. A kétezres évek elején indult fejlődésnek a futball Budaörsön. A gárda a 2003/2004-es évadban lépett először az NB-s porondra, majd két évvel később bezsebelte az első harmadosztályú aranyérmét. Ezt követően hat idényen keresztül volt a másodosztály tagja. A kiesést követően előbb első, ezt követően második, majd újra első helyen végzett az NB III.-ban. A harmadik aranyérem után ismét az NB II.-ben vitézkedhetett a BSC, amelynek a negyedik volt a legjobb helyezése. Az előző évad viszont nem sikerült jól a klub életében, így hét évad után ismét a harmadosztályban kezdheti az építkezést a Budaörs.

 

Jelen

A BSC a mögöttünk hagyott 13 fordulót követően a tabella 11. helyét foglalja el. A Bekő Balázs irányította gárda az első három játéknapon mindannyiszor hazai pályán fogadta az ellenfeleket, de ez nem sok előnyt jelentett számunkra, hiszen csak a Zsámbék ellen tudták otthon tartani a három pontot, míg Kelen és a Nagykanizsa is elvitte azokat. A negyedik körben várt az első idegenbeli összecsapás a Budaörsre Ajkán, a Veszprém ellen. Ekkor a bajnoki címre is esélyes pályaválasztók egy-nullára nyertek. A következő két fordulóban viszont a Teskánd, és az Érd ellen is begyűjtötte mindhárom egységet a BSC, majd a Gyirmót II. ellen szerzett pontot. Ezek miatt is volt meglepetés, hogy a nyolcadik fordulóban kikaptak Móron. A következő négy fordulóban egygólos győzelmek, illetve vereségek váltogatták egymást, míg a legutóbbi játéknapon egy-egyet játszottak otthon a Balatonfüreddel. A Budaörs idegenbeli mutatója az egyik legrosszabb a bajnokságban. Hat mérkőzés során a megszerezhető tizennyolcból csak hat pontot gyűjtöttek: hármat Érden, majd ugyanennyit Teskándon. A BSC eddig 19 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, a legeredményesebb játékosuk Popov Patrik, aki hat gólnál jár.

 

Egymás ellen

Csapatunk eddig négy alkalommal találkozott bajnoki körülmények között a Budaörssel, mindannyiszor a másodosztályban. Az első találkozóra a 2018/2019-es évadban került sor, Tatabányán. A találkozó igen változatosra sikerült, hiszen Beliczky Gergő találatával igen korán vezetést szereztünk, de egyenlítettek a budaörsiek, majd a szünet előtt mindkét csapat tizenegyesből volt eredményes. A második félidő derekán aztán érkezett Bíró Dominik, akinek bombagóljával már nem tudtak felelni a hazaiak. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva tekinthető meg. A kaposvári találkozó már nem hozott ekkora fordulatokat, hiszen a BSC kettő-nullára nyerni tudott (videós összefoglaló). A következő két találkozóra a 2020/2021-es szezonban került sor. Az első mérkőzésre szintén a tatabányai Grosics Gyula Stadionban került sor, ahol Szarka Ákos duplájának, valamint Balázs Zsolt találatának köszönhetően magabiztosan nyert csapatunk. A mérkőzés összefoglalója ide kattintva érhető el. A hazai bajnokin bár szintén előnybe kerültünk, de a hajrában egy öngóllal egyenlített a Budaörs, s elvitte az egyik pontot. A találkozó ide kattintva nézhető vissza.