Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az Aqvital FC Csákvár csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. ötödik fordulójában az Aqvital FC Csákvár érkezik a cukorgyári gödörbe. A vasárnap 19 órakor kezdődő találkozó előtt a csákváriak a tabella tizenkilencedik helyén állnak, míg csapatunk a tizenhatodikon.

A helyezés is mutatja, a csákváriak nem szerepelnek jól a bajnokságban, hiszen az elmúlt négy mérkőzésen összesen egy pontot szereztek. Ekkor, hazai pályán játszottak egy-egyet a Szegeddel. A legutóbbi fordulóban egy igen nagy pofonba szaladtak bele Visinka Ede tanítványai, mivel öt-nullára kaptak ki az Ajkától, ráadásul hazai pályán. Az ajkaiak mellett a Gyirmót és a Vasas is három pontot szerzett a Csákvár ellen.

A két klub közös történelme csak hat évre nyúlik vissza, hiszen az első bajnoki találkozót 2014. augusztusában vívták egymással a felek. Akkor a Somodi – Földes, Kovács O., Bank, Kiss M. – Kovács T., Albert – Karacs, Murai, Zsdrál – Rajczi összeállításban küldte a pályára a csapatot Márton Gábor vezetőedző. A jelenlegi keretből Hadaró Valentin csereként beállva kapott lehetőséget a mérkőzésen, melyet Rajczi Péter találatával nyert meg csapatunk. Emellett még háromszor játszottunk a másodosztályban a Csákvárral. A mérleg kiegyenlített, hiszen egy-egy kaposvári és csákvári siker mellett két döntetlen született.

 

A nyári átigazolási szezonban így módosult az Aqvital FC Csákvár kerete:

Érkezett: Koch Attila (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), László Noel (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Magyar Zsolt (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Nándori Botond (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Papp Milán (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), Marko Vukaszovics (montenegrói-magyar, szabadon igazolhatóként – legutóbb ETO FC Győr), Zelizi Patrik (Bicske).

Távozott: Galambos Ádám (Nyíregyháza), Hermány Bence (PMFC), Kiprich Dávid (Tiszakécske), Kocsis Bence (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Mim Gergely (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Pratsler Benjamin (?), Sipos Zoltán (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Szabó Norman (Balassagyarmat).