Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 34., újabb hétközi fordulójában a DEAC otthonába látogat csapatunk. A szerdán 17 órakor kezdődő találkozó előtt az már biztossá vált, hogy a hazai csapat nem tudta meghosszabbítani másodosztályú tagságát, így a találkozó csak együttesünk számára bír majd komoly téttel.

A harmadosztályból feljutó DEAC ebben a szezonban első ízben kóstolt bele az NB II. világába. A Debreceni Egyetem 1919-ben megalakult futballszakosztályának felnőtt csapata, ugyanis jobbára a megyei, illetve az NB III.-as bajnokságban szerepelt történelme során. 2011-et írtunk, amikor a megyei élvonalban szereplő DEAC futballcsapata megnyerte a bajnokságot, ezt követően pedig – fennállása során először – a harmadosztályban indulhatott, ahol zsinórban két szezont töltött. A 2012/2013-as bajnokságot a 13., azaz kieső helyen zárta a DEAC, amely 2017-ben jutott fel ismét az NB III.-ba. Az előző, csonka szezonban pedig az első helyen végeztek a debreceni egyetemisták a harmadosztály keleti csoportjában, ezzel pedig történelmet írtak.

Az áttörés azonban nem sikert a DEAC csapatának, hiszen minden mutatóban a leggyengébbnek bizonyulnak eddig. A debreceniek kapták ugyanis a legtöbb, szám szerint 63 gólt, míg ők szerezték a legkevesebb, 24 találatot 33 forduló során. Az idegenbeli statisztikájuk a legutóbbi fordulóig csak vereséget mutatott, a 33. játéknapon azonban pontot raboltak a Szentlőrinc otthonából. Hazai környezetben kicsit jobb a mérlegük, hiszen öt győzelmet és egy döntetlent tudnak felmutatni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a DEAC bent maradjon a másodosztályban. A debreceniek így már csak önmagukért és a becsületükért küzdenek a hátralévő fordulóban. Az viszont látszik, hogy van tartásuk, hiszen a legutóbbi mérkőzéseken csak egy-egy gólokkal maradtak alul, pedig az Ajkával és a Vasassal is találkoztak, valamint a Szentlőrinc ellen pontot is szereztek.

A két csapat közös történelmének a szerdai csupán a második felvonása lesz. Az első, kaposvári találkozón csapatunk 2–1-es sikert aratott. Góljainkat Szarka Ákos és Nemanja Andric szerezte, míg a másik oldalon csapatunk korábbi játékosa, Nagy Krisztián volt eredményes.