Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Debreceni VSC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában az előző szezonban még szintén NB I.-es Debreceni VSC otthonában, a Nagyerdei Stadionban lép pályára csapatunk. A szombaton 14 órakor kezdődő találkozót ide kattintva lehet majd élőben követni.

Az eredetileg vasárnapra kiírt találkozó a hajdúságiak kérésére került át szombatra, hiszen a DVSC még érdekelt a MOL Magyar Kupában, melynek negyeddöntőjében az MTK Budapest gárdáját fogadja majd a Nagyerdőben. A debrecenieknek pedig presztízskérdés a kupa, melyet eddig hat alkalommal tudott elhódítani. Csapatunk ezt pedig akár ki is használhatja. Akárcsak azt, hogy nincs jó formában a Loki. A cívisvárosiak ugyanis kikaptak a Szolnoktól a 23., majd a Gyirmóttól a 24. fordulóban, s a két vereség után edzőt váltottak: Kondás Elemért a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros váltotta a kispadon. A trénerek bemutatkozása bár ötös osztályzatot érdemelt, hiszen a DVSC öt-nullára verte a Szegedet, de utána megrekedt a szekér. A Loki ugyanis csak a hosszabbításban tudta legyőzni a Siófokot a Magyar Kupában, majd elveszítette a Vasas elleni feljutási rangadót, s a szerdai játéknapon kikapott az Ajka otthonában. Utóbbi két vereség okán pedig a listavezető pozíciót is elbukta a DVSC. A már most NB I.-es kerettel rendelkező debreceniek azért így sem panaszkodhatnak, hiszen még mindig a feljutást érő második helyen állnak.

Együttesünk eddig harminc bajnokit vívott a DVSC ellen. A mérleg egyértelmű Loki fölényt mutat, hiszen a Debrecen eddig 19, míg csapatunk négy alkalommal hagyta el győztesen a pályát. Döntetlen pedig hétszer született. Az őszi ősszecsapás is csak a Loki fölényét erősítette meg, hiszen a hajdúságiak három-egyre tudtak nyerni a cukorgyári gödörben.

 

Így változott a téli átigazolási időszakban a DVSC kerete:

Érkezett: Gyönyörű Gergő (DEAC, kölcsönből vissza), Kalafat Álmos (Besiktas – Törökország, kölcsönbe), Szabados István (DEAC, kölcsönből vissza).

Távozott: Bényei Balázs, Kenderesi Dávid, Kundrák Norbert, Sármány Kristóf, Sárosi Norbert (mindannyian DEAC – kölcsönbe), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönből vissza, onnan DEAC, kölcsönbe), Burai Erik (DEAC – kölcsönből vissza, utána ?), Damásdi Alex (DEAC – kölcsönből vissza, utána Cegléd), Csősz Richárd (Paks, kölcsönből vissza, onnan Kazincbarcika – kölcsönbe).