Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Ferencvárosi TC második csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 8. fordulójában a Ferencvárosi TC második együtteséhez utazunk. A vasárnap 11.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a fővárosi együttessel. A Fradi az 1910-es évek óta kisebb-nagyobb megszakítással szerepeltet tartalékcsapatot. Az MLSZ pár évvel ezelőtti rendelkezése óta pedig már kötelező is az élvonalban szereplő kluboknak második csapatot indítani a harmadosztályban, így a 2020/2021-es évad óta folyamatosan itt szerepelt az FTC II.

 

Jelen

A Ferencvárosiak második csapata egy kiütéses sikerrel indította az idényt, hiszen öt-nullára verte a Szekszárdot a Népligetben. A következő körben bár kikaptak Korolovszky Gábor tanítványai, de ezt követően legyőzték a Bonyhád-Majost (1–2), majd az MTK második csapatát (2–0). Ezt a sorozatot egy újabb vereség követte a bajnoki címre is esélyes Iváncsa otthonában (5–1), amit gyorsan feledtettek a Dunaújváros ellen aratott fölényes győzelemmel (4–0). Az első körben pedig a hosszabbítás perceiben verték idegenben a Mohácsot (1–2). Hazai pályán eddig csak nyertek a ferencvárosiak, akik hét forduló alatt 15 pontot gyűjtöttek, s ezzel a tabella harmadik helyé állnak.

 

Közös múlt

A Fradi második csapatával még nem vívtunk tétmérkőzést.