Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Komárom VSE csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 9. fordulójában, vasárnap 16 órakor a Komárom VSE ellen lépnek pályára labdarúgóink a Rákóczi Stadionban. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet 1947-ben alapítottak. A klub ettől kezdve aktív tagja a honi labdarúgásnak. A történelme során jobbára a megyei, területi bajnokságokban volt érdekelt az együttes, amely több néven is szerepelt már (pl.: Szőnyi MOLAJ, Komáromi Olajmunkás), de az ezredforduló óta már a Komárom VSE nevet használja a csapat. A Komárom sokévnyi megye egyes szereplést követően a 2012/2013-as évadban szerepelt első ízben a harmadik ligában. Ekkor még csak egy szezont töltött az NB III.-ban a csapat, ahová három évet követően jutott vissza, újra csak egy szezonra. A gárda ezt követően ismét kiesett, de csak egy évre, s a 2018/2019-es szezon óta már folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Jelen

A Komárom VSE a nyáron igencsak átalakult, hiszen távozott a csapat az éléről az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter, valamint egy kezdőcsapatra való labdarúgó is elhagyta a klubot. Az új trénernek, László Péternek, illetve a vezetőségnek így előbb új játékosok után kellett néznie, majd csapatot kellett építeniük. Erre a feladatra kevés idejük maradt, csupán négy hét. A nyitófordulóban az Érdtől rögtön vereséget szenvedtek, de csak egy-nulla arányban, majd a második körben már pontot szereztek a Gyirmót II. otthonában (1–1). A harmadik játéknapon jött az áttörés, a gárda ugyanis három-egyes sikert aratott otthon a Mór ellen, majd a következőn Bicskén is pontot szerzett (1–1). Az ötödik körben, hazai környezetben egy gólgazdag találkozón maradt alul a gárda a MOL Fehérvár második csapata ellen (2–3). A következő játéknapon ugyancsak hazai meccs várt a komáromiakra, akik ekkor már egy pontot otthon tartottak az ETO Akadémia ellen (2–2). A hetedik körben Tatabányán alulmaradtak László Péter tanítványai (3–1), a legutóbbi játéknapon viszont megverték a Balatonfüredet (2–1). Nyolc fordulót követően így a tabella 15. helyéről várja a kaposvári találkozót a Komárom VSE. A MOL Magyar Kupától a harmadik körben búcsúzott a Komárom is, miután a csoportrivális Balatonfüred három-nullára nyert ellenük.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig négy alkalommal találkozott egymással, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első összecsapásra 2016. október 29-én került sor, amikor is csapatunk Kollega Krisztián és Kertész Tamás találatival elhozta a három pontot a Duna mellől. A kaposvári visszavágón szintén csapatunk örülhetett, hiszen ugyancsak kettő-nullára nyert. Góljainkat Szakály Attila és Nagy Krisztián szerezte. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. Az előző szezonban ugyancsak kétszer örülhettek labdarúgóink. A hazai mérkőzésen a 12. percben Borbély Ákos középre gurítása után Bíró Dominik volt eredményes, s ez a találat el is döntötte a három pont sorsát. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. A visszavágón ugyancsak egy-nullára nyertünk, de erre a találkozóra már több időt kellett várni, hiszen Ekker Milán a kilencvenedik percben döntötte el a három pont sorsát. A mérlegünk tehát nagyszerű a Komárom ellen, hiszen mindannyiszor megszereztük a három pontot, s még gólt sem kaptunk.