Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Komárom VSE csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának tizedik fordulójában, vasárnap 19 órakor a Komárom VSE lép majd pályára a cukorgyári gödörben. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melyet 1947-ben alapítottak. A klub ettől kezdve aktív tagja a honi labdarúgásnak. A történelme során jobbára a megyei, területi bajnokságokban volt érdekelt az együttes, amely több néven is szerepelt már (pl.: Szőnyi MOLAJ, Komáromi Olajmunkás), de az ezredforduló óta már a Komárom VSE nevet használja a csapat. A Komárom sokévnyi megye egyes szereplést követően a 2012/2013-as évadban szerepelt első ízben a harmadik ligában. Ekkor még csak egy szezont töltött az NB III.-ban a csapat, ahová három évet követően jutott vissza, újra csak egy szezonra. A gárda ezt követően ismét kiesett, de csak egy évre, s a 2018/2019-es szezon óta már folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Jelen

A Komárom VSE kilenc bajnoki fordulót követően a negyedik helyet foglalja el. A volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter által dirigált gárda a bajnokság egyik legjobb formájában lévő csapata, hiszen a legutóbbi három mérkőzését is megnyerte. Erre pedig csak az ETO Akadémia és a listavezető BVSC volt képes. a komáromiak négy győzelem mellett három döntetlent értek el, s csak kétszer kaptak ki: az első körben, Veszprémben, majd a harmadikban, hazai pályán a Bicskétől.

 

Meccstörténelem

A két klub eddig csak két alkalommal találkozott egymással, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első összecsapásra 2016. október 29-én került sor, amikor is csapatunk Kollega Krisztián és Kertész Tamás találatival elhozta a három pontot a Duna mellől. A kaposvári visszavágón szintén csapatunk örülhetett, hiszen ugyancsak kettő-nullára nyert. Góljainkat Szakály Attila és Nagy Krisztián szerezte. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza.