Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Bonyhád-Majos csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 9. fordulójában Bonyhád-Majos érkezik Kaposvárra. A vasárnap 15.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Tolna vármegyei együttessel.

Múlt
A klubot 1989-ben szervezték újra, ahogy az ordító medvefejet ábrázoló címérében is olvasható. Az egyesület elődje ugyanis 1964-ben jött létre Aranykalász SE néven. Nyolc év elteltével a névadó beolvadt a Pannónia Mgtsz-be, az új szponzor pedig új pályát épített a csapat számára, s máig ez a Majos SE otthona. Ekkor megváltozott a csapat összetétele is, hiszen már nem csak majosiak rúgták a bőrt az egyesületben. 1985-ben a klub anyagi okok miatt beolvadt a Bonyhádi MSC-be és ideiglenesen megszűnt. 1989-ben szervezték újjá, Majos SE néven. A csapat jobbára a megyebajnokságban szerepelt, majd 2020-ban feljutott az NB III.-ba. A következő évadot már ismét a megye egyeben töltötte, de azonnal visszajutott, s azóta a harmadosztály tagja.

Jelen
A Bonyhád-Majos nyolc fordulót követően a hét ponttal a tabella tizenharmadik helyét foglalja el. A tolnaiak eddig két győzelmet arattak, s egyszer játszottak döntetlent: a második fordulóban legyőzték a Szekszárdot idegenben, majd a negyedikben a Fehérvár második csapatát otthon, az ötödik körben pedig egy pontot szereztek az MTK II. otthonában. A maradék öt bajnoki meccsükön pedig alulmaradtak, de mindig szoros meccseken.
A majosiak keretében jelenleg több olyan labdarúgó is akad, akinek van kaposvári kötődése. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián korábban Tamás Szabolcs, Vukk Zsombor, Vető Ákos, Keczeli Krisztián, Rituper Roland és Bonnyai Márk is pallérozódott. Utóbbi három a felnőtt csapatban is bemutatkozott, sőt Bonnyai Márk az élvonalban is védte csapatunk kapuját.
A Majos vezetőedzőjét, Kardos Ernőt sem kell bemutatni a kaposvári szurkolóknak, hiszen 2004 és 2006 között erősítette az akkor még NB I.-ben szereplő csapatunkat.

Közös múlt
A Majossal eddig csak edzőmérkőzésen találkoztunk. Bajnoki keretek között a vasárnapi lesz az első alkalom.