Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 27. fordulójában, vasárnap 16 órakor a MOL Fehérvár FC II. csapatát fogadjuk a Cseri úti edzőközpontban. A mai napig sokak által csak Vidinek hívott együttes már a negyvenes évek óta tart fent második számú csapatot, amely kezdetben a megyei bajnokságokban szerepelt kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2007-tól azonban folyamatosan szerepeltet tartalékcsapatot az NB-s bajnokságokban a székesfehérvári klub. A 2008/2009-es szezontól kezdődően négy évadon keresztül Videoton FC-Puskás Akadémia néven szerepelt a csapat, amely ebben az időszakban három bajnoki szezont töltött a második ligában. 2012 óta pedig folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Közös meccstörténelem

Klubunk eddig hét alkalommal találkozott a MOL Fehérvár FC második számú csapatával, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első alkalomra 2016 októberében került sor, s ez igen emlékezetesre sikerült együttesünk szempontjából, hiszen hat-nullára nyertünk Kaposváron. Góljainkon Hujber Tamás, Havas Attila, Házi Bence, Zsivoczky Péter, Kollega Krisztián és Jovánczai Zoltán osztozott. A székesfehérvári visszavágó is jól sikerült, mivel Nagy János találatának, illetve Hujber Tamás duplájának köszönhetően idegenben három-egyre nyert csapatunk. A következő évadban azonban visszavágtak a székesfehérvári fiatalok. A cukorgyári gödörben ugyanis egy-nullára győztek (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg hazai környezetben kettő-kettes döntetlent értek el. A mögöttünk hagyott idény őszi felében rendezett összecsapás több szempontból sem alakult jól labdarúgóink számára. Egyrészről Zvara Dávid ezen a bajnokin szenvedett keresztszalag-szakadást, másrészről pedig a 94. percben befújt, véleményes tizenegyessel tartotta otthon a pontokat a MOL Fehérvár FC II. A somogyi megyeszékhelyen rendezett visszavágó első, illetve második félidejének elején is bevette kapunkat a Fehérvár második csapata, amely elvitte a pontokat. A mérkőzés ide kattintva nézhető vissza. A jelenleg is futó idényben sem tudtunk javítani, hiszen Székesfehérváron kettő-egyes vereséget szenvedtünk. Az örökmérleg így a Fehérvár II. felé billen, hiszen négy siker szerepel a nevük mellett, míg együttesünk kettőt tud felmutatni.

 

Jelen

A MOL Fehérvár FC második számú csapata 26 fordulót követően a tabella 13. helyét foglalja el. Ezidáig tíz győzelem, öt döntetlen és tizenegy vereség, s az ezekkel együtt járó 35 pont szerepel az együttese neve mellett. A gárda novemberben edzőváltáson esett át, Györök Tamás helyét az addigi másodedző, Imrik László vette át, akivel egy Mór elleni győzelemmel kezdték a tavaszt a székesfehérvári fiatalok. Ezt egy bicskei vereség, egy ETO II. elleni iksz, majd a Komárom legyőzése követte. A legutóbbi két játéknapon viszont alulmaradt a Fehérvár II.: előbb a listavezető Tatabánya otthonában, majd a Balatonfüred vitte el a három pontot a koronázóvárosból.