Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az MTK Budapest második csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 25. fordulójában az MTK Budapest második együttese érkezik Kaposvárra. A vasárnap 17.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a fővárosi együttessel. Az MTK kisebb nagyobb megszakításokkal az 1910-es évek óta szerepeltet második csapatot, amely a kezdetekben a budapesti bajnokságokban játszott, de a kétezres évek elején az NB II.-ben is futballoztak a fővárosi kék-fehérek tartalékai. A 2015/2016-os idénytől újra neveztek a harmadosztályba, s azóta is itt szerepelnek.

Jelen
Az MTK második csapata 24 fordulót követően a hetedik helyen áll, kereken harminc pontot gyűjtve. A Kanta József által irányított csapat eddig hét alkalommal nyert, kilencszer szerzett egy pontot, míg nyolcszor hagyta el vesztesen a pályát. Az elmúlt négy fordulóban nem tudtak nyerni a kék-fehérek, akik előbb a Fehérvár második csapatával játszottak gólnélküli döntetlent, majd három-nullára kikaptak a listavezető Iváncsától, ezt követően pedig előbb a sereghajtó Dunaújváros otthonában értek el egy-egy, majd a szintén kiesés ellen küzdő Moháccsal szemben egy nulla-nullás döntetlent.

Közös múlt
Az MTK második csapatával eddig csak egy bajnoki mérkőzést játszottunk, méghozzá ebben az idényben. A fővárosi találkozón bár sokáig vezettünk, de csak egy ponttal tértünk haza.