Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Pécsi MFC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. 17. fordulójában, vasárnap 17 órai kezdettel szomszédvári rangadót vív csapatunk a Mecsekalján. A találkozó előtt ismerjük meg egy kicsit jobban a pécsi csapatot. 1950. augusztus 22-én alakult meg a Pécsi Dózsa, amelynek jogutódja a Pécsi Munkás Sport Club lett 1973-ban. Az 1995/1996-os bajnoki szezon óta pedig Pécsi MFC néven szerepel az együttes, amely a legutóbbi években – klubunkhoz hasonlóan – a megyei első osztályból, az alapokól kezdte az építkezést. 2015 nyarán ugyanis a PMFC ismét a pécsi önkormányzat tulajdonába került, miután megvásárolták azt Matyi Dezsőtől. A klub nem kapta meg a 2015/2016-os NB I.-es szezonban való induláshoz szükséges licencet. A PMFC felnőtt csapata végül a Baranya megyei I. osztályra adta be indulási kérelmét. A csapat első nekifutásra meg is nyerte a megyei bajnokságot, így a 2016/2017-es szezont már az NB III. Közép csoportjában kezdhette meg. A harmadosztályból több évnyi próbálkozás után az előző, csonka szezonban jutottak fel, miután 19 fordulót követően az első helyen álltak a bajnokságban.

Az jelenleg is zajló NB II.-es szezonban a Pécs eddig nyolc győzelmet aratott és ötször játszott döntetlent. Az így megszerezett 29 pontjával pedig az előkelő, negyedik helyről várja a vasárnapi, szomszédvári rangadót. A pécsiek ráadásul a legutóbbi hat mérkőzésükön (melyből ötöt megnyertek) még gólt sem kaptak.

A két csapat az első-, illetve a másodosztályban is sok mérkőzést vívott egymással. Az örökmérleg nyelve azonban mind a két osztályban klubunk felé billen. Az élvonalban eddig 18 alkalommal találkoztak egymással a felek, ebből csapatunk hétszer hagyta el győztesen a játékteret, míg ez a pécsieknek ez hatszor sikerült. Az NB II.-ben 15 találkozó során együttesünk ugyancsak hét sikert aratott, míg a baranyaiak számára itt már csak két győzelem jött össze.