Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Tatabányai SC csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 29. fordulójában, vasárnap 16 órakor az OPUS TIGÁZ Tatabányai SC érkezik a Cseri úti sportcentrumba. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a soron következő ellenféllel, melynek történelméről itt írtunk részletsebben.

 

Meccstörténelem

A két nagymúltú klub már mind a három NB-s osztályban összemérte tudását. Az élvonalban és a másodosztályban is 16-16 alkalommal találkoztak egymással a felek. Az NB I.-es mérleg tatabányai fölényt mutat. A Komárom-Esztergom vármegyeiek kilenc, míg csapatunk öt alkalommal tudta bezsebelni a három pontot. Az NB II.-ben már megfordul a mutató, hiszen együttesünk tíz alkalommal is győztesen hagyta el a pályát, míg ez a tatabányaiaknak négyszer sikerült. A harmadik ligában négy mérkőzést vívtak a felek. Az elsőt a tatabányaiak nyilván szívesen elfelejtenének, hiszen hét-nullára kaptak ki a cukorgyári gödörben. A következő, ugyancsak kaposvári, közönségszórakoztató mérkőzésen megosztoztak a pontokon a felek. A találkozó ide kattintva nézhető vissza. Az előző évadban, idegenben a gólnélküli első félidőt követően Mayer Milán tizenegyesével szereztünk vezetést, melyre még tudtak felelni a hazaiak Gyürki Gergely révén, de ezt követően Stefan Vladul és Mayer Milán is betalált, így csapatunk elhozta a három pontot a Grosics Gyula Stadionból. A jelenleg is tartó évadban is ponttal távoztuk Tatabányáról egy gól nélkül záródó összecsapás után. A harmadosztályban tehát még nem szenvedtünk vereséget a Tatabányától, s ezt a jó sorozatot vasárnap is folytatnánk.

 

Jelen

A Tatabánya listavezetőként érkezik a Cseri útra. Gyürki Gergely tanítványai az elmúlt 28 forduló során kereken hetven pontot szereztek, miután 22 győzelmet arattak és négyszer játszottak döntetlent. Ebben az évadban csupán kétszer maradtak alul a bányászok, a második fordulóban Érdben, míg a 24. játéknapon Bicskén kaptak ki egy-nullára. A tatabányaiak a legutóbbi négy mérkőzésükön győztesen hagyták el a pályát, tehát igen jó formában érkeznek Kaposvárra. Ráadásul támadójuk, Árvai Dániel is ontja a gólokat, hiszen 28 forduló során 21 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.