Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az Újpest FC csapata van a célkeresztben.

 

A pályaválasztói jogok felcserélése miatt Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban zárja a szezont csapatunk, szombaton 17 óra 30 perctől. A találkozót a lila-fehérek a nyolcadik, míg csapatunk az utolsó helyről várja. Az újpestiek nemrég estek át egy edzőváltáson, hiszen Nebojsa Vignjevic helyett a szintén szerb Predrag Rogan irányítja a szakmai munkát. Az új seprű eddig jól seper, hiszen hét mérkőzés során csak egyszer kaptak ki a fővárosiak és akkor is csak egy-nullára az örök rivális, már bajnok Ferencváros ellen. Az új szakvezetővel legyőzték a Kisvárdát, a Budapest Honvédot, a Debrecent, a legutóbbi fordulóban pedig a Zalaegerszeget egy 94. percben esett góllal.

 

– Nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis az edzőváltás óta nagyon motivált az Újpest – fogalmazott Szabó Alex, csapatunk saját nevelésű belső védője. – Nekünk is megvan a saját motivációnk és természetesen nyerni megyünk a Szusza Ferenc Stadionba, ahol egy igen szervezett Újpesttel találkozunk majd.

A szezon eddigi két Újpest elleni mérkőzése mindig szerencsétlenül alakult csapatunk számára. Az elsőn Balázs Zsolt már az ötödik percben megszerezte a vezetést, de az újpestiek a szünet előtt fordítani tudtak. A második játékrészben egy gyors gólváltás után nyílttá vált az összecsapás, de elmaradt együttesünk pontszerzése. A következőn, amelyiken a pályaválasztói jogok felcserélése okán szintét a Rákóczi-stadionban lépett pályára az Újpest egy korai tizenegyessel, melyből Novothny Soma talált be, újra elvitte a három pontot a lila-fehér gárda.

A szombati összecsapás még fontos az Újpest számára, hiszen biztosan csak akkor maradnak bent az élvonalban, ha legalább egy pontot szereznek a zárófordulóban.