A bajnokság utolsó mérkőzése nem a tervek szerint alakult, az ünneplés azonban nem maradt el a stadionban#!# a Rákóczi 1-0-s vereséget szenvedett a Balatonkeresztúrtól, majd a bajnokcsapat tagjai a lefújás után átvehették a jól megérdemelt aranyérmeket. 

A listavezető és a harmadik helyezett csatája igazi rangadónak tűnt, és hamar kiderült, hogy a Balaton-partiak jól felkészültek játékunkból. Az egykori Rákóczi-tréner, Keszei Ferenc fiai az egész mérkőzés alatt sikerrel óvták meg kapujukat a góltól, ráadásul a 72. percben a vezető, és mint később kiderült, a győzelmet érő gólt is megszerezték. Jobb oldali, az oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgás után a csereként beállt Mózes csúsztatott öt méterről a kapu jobb sarkába (0-1).
A mieinknek ezúttal nem ment úgy a játék, mint az elmúlt hetekben, a legvégén azonban még így is egyenlíthettünk volna#!# Hadaró szabadrúgása után Petrók átlépte a labdát, de Babina nagy bravúrral ütötte ki a jobb alsóba tartó labdát. A keresztúriak kapusa a meccs legjobbjának bizonyult, minden lövést és fejest hárított, emellett még a kapufa is a segítségére volt több alkalommal.

A Rákóczi ugyan kikapott az évadzárón, amivel a veretlenségünk is elveszett, a taps azonban kijárt a bajnokcsapat tagjainak. Az aranyérmeket dr. Neszményi Zsolt Somogy Megyei Kormánymegbízott, az MLSZ Somogy megyei társadalmi elnökségének tagja és Nemes Nándor, az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója adta át.
Házi László#!# – A mai nap nem a szomorkodásról szól! Megnyertük a megyebajnokságot, ez az öröm és a köszönet napja. Ezúton szeretnénk a stáb és a játékosok nevében is köszönetet mondani Pusztai Lászlónak, az önkormányzatnak, a tulajdonosoknak, az akadémia dolgozóinak és mindenki másnak, aki tett ezért a csapatért. 
Kaposvári Rákóczi – Balatonkeresztúr 0-1 (0-0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 500 néző. V.#!# Agócs
Rákóczi#!# Somodi – Vadas, Lakatos, Petrók, Hadaró, Márton (Godzsajev-Telmán, 80.), Dominic (Bíró, 74.), Nagy (Bohata, 85.), Pallósi (Jovánczai, 56.), Házi (Kozics, 60.), Hampuk. Vezetőedző#!# Házi László
Balatonkeresztúr#!# Babina – Horváth, Kozma, dr. Gelencsér, Horváth M. (Wolf, 90.), Borbély, Bakos (Csáki, 65.), Slezák (Keöve, 80.), Olti, Buza, Skoda (Mózes, 46.). Vezetőedző#!# Keszei Ferenc
Gólszerző#!# Mózes (72.)
Sárga lap#!# Jovánczai (70.), illetve dr. Gelencsér (56.), Babina (62.)