Hátrányból felállva értünk egy döntetlent a harmadik félkészülési mérkőzésünkön az NB II.-es Tiszakécskei LC otthonában.

Ellenünk tartotta bajnoki főpróbáját a Merkantil Bank Ligában szereplő Tiszakécskei LC, melyben a kezdőcsapatban kapott helyett korábbi labdarúgónk, Balázs Benjámin is. A Tisza-partiak érezhetően frissebben mozogtak, ami érhető, hiszen a jövő héten már bajnoki pontokért küzdenek, míg számunkra csak egy hónap múlva folytatódik a pontvadászat. Ebből kiindulva a Tiszakécske gyorsan szerette volna ránk erőltetni az akaratát, viszont felvettük a kesztyűt, így remek iramban teltek az első percek. Ezt azonban megakasztotta a hazaiak vezető találata, ami egy jó helyről jár szabadrúgásból esett. Cipf Dominik ugyanis a tizenhatos jobb sárkáról lőhetett, s nem hibázott, pontosan rúgta a labdát a jobb felsőbe (1–0). A folytatás több kisebb és két nagyobb hazai lehetőséget tartogatott. Utóbbiak után Horváth Fábián két bravúrral óvta meg kapunkat az újabb találattól, hiszen Takács Tamás fejesénél és Kocsis Dominik közeli lövésénél is hárított. A folytatásban egyre bátrabban futballoztunk, ami a labdabirtoklásban is megmutatkozott, s egy kontra végén, a védők közül kilépő gyorsléptű Babinszky Bence találatával a játékrész utolsó percében kiegyenlítettünk (1–1).

A második félidőt góllal kezdhettük volna, azonban Nicoló Mazzonetto kiugratása után Babinszky Bence ezúttal célt tévesztett. A folytatásban a hazaiak egyre többször tették próbára a szünetben csereként beálló kapusunkat, Mikler Dánielt, aki azonban halmozta a bravúrokat, így hiába kerültek mezőnyfölénybe a hazaiak, a vezetést nem tudták megszerezni, ami a védekezésünket is dicsérni. Összességében pedig egy erős ellenfél ellen, remek körülmények között, füves pályán tudtunk készülni a bajnoki rajtra.

Székely Tibor: – Örülünk annak, hogy egy másodosztályú csapat ellen tudtunk játszani, amelynek ráadásul ez volt a főpróbája. Ezt lehetett is látni az ellenfélen: frissek, dinamikusak, erősek voltak, így ez egy nagyon hasznos mérkőzés volt a felkészülésünk szempontjából. Az első tíz percben egy kicsit kapkodtunk, megilletődötten játszottunk, ami akár az utazás, a füves pálya vagy akár amiatt is lehet, mert egy magasabb osztályú csapat ellen játszottunk. Ennek az okát majd megkeressük. Utána viszont bátrabbak lettünk, magasan szereztünk labdákat majd próbáltuk a magunk játékát játszani és a felkészülésünkre használtuk a mérkőzést. Sajnos egy rögzített helyzetből gólt kaptunk, de a csapat ment tovább, több helyzetünk volt, majd egy szép kontratámadás végén egyenlítettünk. Rúghattunk volna akár több gólt is, igaz a második félidőben kaphattunk is volna, de azt gondolom, reális eredmény született. Örülök annak, hogy szépen haladunk előre.

 

Tiszakécskei LC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)
Tiszakécske, 100 néző.
Tiszakécskei LC: Prokop – Balázs B., Fodor F., Viczián, Valencsik (Grünwald, a 60. percben) – Lehoczky (Bencze, a 60. percben), Szőr (Bertus, a szünetben) – Torvund (Gyurján, a szünetben), Kocsis D. (Kryvotsiuk, a 60. percben), Cipf – Takács T. (Zamostny, a 60. percben). Vezetőedző: Kis Károly.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai (Rituper, a 69. percben) – A. Mazzonetto – Babinszky (Ötvös, a 60. percben), Horváth B. (Gál M., a szünetben), Szederkényi (Pintér M., a 60. percben), N. Mazzonetto – Hampuk (Mayer M., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Cipf (a 12. percben), illetve Babinszky (a 45. percben).