Vasárnap 17 órai kezdettel az Érdi VSE stadionjában lépnek pályára labdarúgóink, akik az NB III. Nyugati csoportjának 33. fordulójában folytatnák tovább a kitűnő idegenbeli sorozatot.

 

Ahogy a bajnokság átváltott ősziről tavaszira, úgy fordult meg csapatunk mérlege is. Míg a szezon első felében egy remek hazai veretlenségi sorozat íródott, addig most idegenben gyűjtögetik szorgosabban a pontokat labdarúgóink. A remek idegenbeli sorozat még előző év novemberében kezdődött, egy Gárdony elleni kiütéses sikerrel. Az azóta eltelt nyolc meccsen sem talált legyőzőre együttesünk, amely Érden is tovább folytatná a pontgyűjtést.

– Idegenben valóban jobban megy a csapatnak, Érdre is azért utazunk, hogy ponttal, pontokkal térjünk haza – mondta Kálmán Szilárd, csapatunk középpályása. – Úgy gondolom sikerült jól felkészülni az ellenfélből. Bízom benne, meg tudjuk valósítani azt, amit elterveztünk. Nehéz összecsapásra számítok, hiszen elég kellemetlen masszív csapatnak tartom az Érdet, de mindent megteszünk majd, hogy sikeresek legyünk.

Korábban komoly presztízzsel bírt ez a csata, hiszen a 2016/2017-es, illetve a 2017/2018-as szezonban is az aranyéremért harcolt az Érd, illetve csapatunk is, így minden egyes összecsapás hatpontos rangadónak számított. Ez mára megváltozott, az érdiek ugyanis a tizenegyedik, míg labdarúgóink a kilencedik helyről várják a vasárnap 17 órai kezdő sípszót.

– Azt gondolom, jóval több van a csapatban, mint amit a tabella mutat – tette hozzá Kálmán Szilárd. – A hátralevő meccseken azon leszünk, hogy ezt be is bizonyítsuk.

Az előző sajnos minden igyekezete ellenére alulmaradt csapatunk, amely Érden kiköszörülné a csorbát.

– Sajnos nagyon sok helyzetet hagytunk ki és ez megbosszulta magát – emlékezett vissza Kálmán Szilárd. – Csalódottak voltunk, hiszen úgy gondolom talán azon a mérkőzésen játszottunk a legjobban, de ez nem párosult eredménnyel.