Három pontot ért a nagyszerű hajrá, és végre a szerencse is a Rákóczi mellé állt a labdarúgó NB I. hétvégi fordulójában. A kaposváriak a mezőny első feléhez tartozó Diósgyőr ellen úgy nyertek 3-2-re, hogy kétrszer is hátrányból kellett felállniuk. A játékosok azt mondják#!# ez a siker hitet és önbizalmat ad nekik a pontvadászat hajrájához, így kiharcolhatják a bennmaradást.

Kiharcolta a győzelmet a Rákóczi a Diósgyőr ellen a mérkőzés 91. percében. A 3-2-es sikerre a látottak alapján mindenképpen rászolgált a társaság. 
– Nagyon nehéz volt, de végig jobban játszottunk, mint a Diósgyőr. Nem volt több helyzetük, mint nekünk, és sikerült is nyernünk. Mindenképpen nagyon sok hitet ad, és ez a siker meghozza a bennmaradást is – mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Horváth Tamás.
A kaposvári együttes mind a négy afrikai idegenlégiósa jól teljesített ezen az estén. Bebeto két gólt is szerzett, a csereként beállt Haruna pedig ezúttal egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz. 
– Igazi csapatként küzdöttünk, és megharcoltunk ezért a győzelemért. Fiatal csapat vagyunk, és kis szerencsével nagyon fontos sikert arattunk – fogalmazott a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Jammeh Haruna.
A borsodiak hiába vezettek két alkalommal is a mérkőzésen, végül pont nélkül maradtak.
– Ha kikapunk, hülye az edző, ha nyerünk, jók a játékosok. Ez már régi történet, meg sem emelkedik a pulzusom ettől – mondta a Diósgyőri FC megbízott edzője, Szentes Lázár.
– Nem szeretem ezt a futballban, hogy valaki az életéért küzd. Kimegyünk a pályára, és megpróbálunk eredményt elérni. A Kaposvárnak ma több szerencséje volt, figyeltek rá, nehogy a kiesés szele meglegyintse őket. Vezettünk 2-1-re, nyernünk kellett volna. Rutintalanok vagyunk még, de dolgozunk rajta – nyilatkozta a Diósgyőri FC játékosa, Tisza Tibor.
A kaposváriak a 12 döntetlen mellett immár 4 győzelmet is a magukénak tudhatnak. 
– Voltak olyan döntetlenjeink, amikor nálunk veretesebb csapatok ellen játszottunk döntetlent. Nagyon fontosak ezek a pontok is. Az a baj, hogy amikor vezettünk, az utolsó pillanatban is döntetlenre hozta az ellenfél a meccset, ami nagyon tudott fájni. Talán lépegetünk előre, a legfiatalabb, a legrutintalanabb csapat a miénk, és most reméljük, hogy ami döntetlen, azt be tudjuk húzni, és ha vezet az ellenfél, tudunk belőle X-et játszani – mondta a lefújás után a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.
A zöld-fehérek 24 ponttal a 13. helyről várják a folytatást. A csapatra hat mérkőzés vár még#!# idegenben a Debrecen, a Honvéd és a Vasas lesz az ellenfél, hazai pályán pedig sorrendben a Pécs, a Haladás és a ZTE ellen kellene eredményesen szerepelni. A papírforma alapján összejöhet a bennmaradás, ehhez a legtöbbet a pályán teheti hozzá a Sisa-legénység.