Első ízben rendezett évnyitó ünnepséget növendékeinek a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia. Az eseményen az akadémia elöljárói mellett a Rákóczi klub elnöke, ügyvezetője és vezetőedzője is megjelent. 

Büszke vezetők, edzők és játékosok érkeztek a kaposvári Egészségügyi Szakképző Iskola nagytermébe, ahol a Bene akadémia – nagypályás korosztályainak – évnyitó ünnepségét tartották. Az előző év valóban sikeres volt a Rákóczi utánpótlása számára, hisz az U19-es csapat kiharcolta az NB I-be jutást, ezzel pedig az U17-es gárda is a legjobbak között játszhat ebben a szezonban. A zöld-fehéreknek emellett további négy korosztálya szerepel az élvonalban. 
A rendezvényen elsőként Botos Antal szakmai vezető köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, szeretnék, ha a továbbiakban is hagyománnyá válna az ilyen jellegű évnyitó ünnepség. 
Horváth Miklós egyesületi elnök beszédében köszönetet mondott Botos Antalnak az előző évi eredményes munkájáért, és felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy ők is a Rákóczi-család tagjai, ami komoly felelősséggel jár. Kihangsúlyozta, hogy az első csapat NB I-es szereplése mindennél fontosabb az egyesület életében, amiből az utánpótlás is csak profitálhat. Horváth Miklós a játékosoknak és edzőiknek is gratulált ahhoz, hogy a kaposvárit az ország legjobb hat akadémiája között tartják számon. 
Két pécsi edzővel is gyarapodott a Bene akadémia edzői köteléke. A korábbi hétszeres magyar válogatott labdarúgó, Palaczky János az U19-es, Szabó Zsolt pedig az U17-es korosztályt irányítja. Utóbbi honlapunknak elmondta, hogy nagy szakmai kihívásnak tartja, hogy Kaposváron dolgozhat. Emellett egy apró titkot is elárult, mégpedig azt, hogy évekkel ezelőtt – még játékos korában – már majdnem bekerült a Rákóczi-család kötelékébe, ugyanis Illés János szerette volna őt leigazolni… 
Az U19-es csapat erőssége, Pallósi Roland nem számít könnyű szezonra, hisz a legjobbak között kell hétről-hétre helyt állniuk. Ennek ellenére szerinte sikerülni fog a bentmaradás. Ez a korosztály egyébként nem kezdte rosszul a szezont#!# 4-4-et játszott Újpesten, itthon pedig 1-0-ra verte a Kecskemétet. 
Az évnyitón megjelent nyolc korosztály (U12-U19) játékosai mosolygós arccal távoztak. Talán ők már tudják, amit mi még csak sejtünk, hogy ismét egy eredményes esztendő következik…