Újra edzésbe álltak labdarúgóink, akik immár új vezetőedzőnk, Székely Tibor irányításával készülnek az NB III. Dél-Nyugati csoportjának tavaszi folytatására.

Felmérésekkel kezdte az évet csapatunk, amely Horváth Rudolf családi okok miatti távozását követően immár Székely Tibor irányításával vágott neki a felkészülésnek. Labdarúgóink péntek délelőtt, a stadionban vetették bele magukat a közös munkába, amely állapotfelméréssel kezdődött.

– Felméréssel kezdtünk, a hétvégére pedig egy prevenciós programot kaptak a játékosok – mondta Székely Tibor, csapatunk vezetőedzője. – Hétfőn kezdjük a labdás edzéseket, majd folyamatosan jönnek a felkészülési mérkőzések. Szerdán már Pécsre utazunk, ezen a találkozón még jobban meg tudom ismerni a társaságot. Ezen kívül van még nyolc edzőmeccsünk lekötve. Intenzíven, napi két edzéssel készülünk a bajnokságra, hiszen a lehetőségek, az infrastruktúra adott ahhoz, hogy edzőtábor szerűen dolgozzunk a céljaink elérése érdekében.

– Nagyon bizakodó vagyok, mert egy tehetséges társaságot vettem át – tette hozzá Székely Tibor. – Motivált is vagyok, mert a játékosoknak, a klubnak és nekem is vannak céljaim, ezek pedig összevágnak. Azon dolgozom, hogy ebből kihozzam a maximumot. Szeretnénk minél közelebb kerülni a végső célhoz, ami nem más, mint az, hogy egy-két éven belül sikerüljön az osztályváltás. A társasággal még csak most ismerkedem, bár több mérkőzésüket is láttam, így egyelőre nem lennék hiteles, ha az erősítésekről beszélnék. Első körben a Bene Akadémiára támaszkodunk, az ott pallérozódókat helyezzük előtérbe, hiszen maximálisan számítok a fiatalokra. Legutóbb a veszprémi akadémián dolgoztam, így bőven van saját tapasztalatom ezen a téren.

A tervezett felkészülési program:

Január 17., szerda: PMFC (NB II.)–Kaposvári Rákóczi FC
Január 24., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Dombóvár (Tolna vármegye I.)
Január 27., szombat: Kozármisleny (NB II.)–Kaposvári Rákóczi FC
Január 31., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. (NB III.)
Február 3., szombat: Balatonlelle SE (Somogy vármegye I.)–Kaposvári Rákóczi FC (vegyes)
Február 7., szerda: Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc (NB III)
Február 10., szombat: Paksi FC (vegyes)–Kaposvári Rákóczi FC
Február 18., vasárnap: NK Koprivnica (horvát 3. osztály)–Kaposvári Rákóczi FC
Február 24., szombat: Kaposvári Rákóczi FC–PTE PEAC (NB III.)