Remek iramú és sok szempontból hasznos edzőmérkőzést vívott csapatunk a horvát NK Varazdin ellen.

 

A héten a második, sorozatban pedig a hatodik előkészületi mérkőzésére készült csapatunk szombaton, amely az eredeti tervekkel ellentétben nem Dunaújvárosba utazott, hanem hazai környezetben, a Puskin utcai edzőközpontban találkozott az NK Varazdin csapatában, melyben sok olyan játékos kapott lehetőséget, akik a horvát első osztályban edzőnek. Ez meg is látszott az iramon, amely sokkal nagyobb volt egy átlagos NB III.-as bajnokihoz képest, de játékosaink remekül alkalmazkodtak ehhez. Sőt, az első lehetőség is előttünk adódott, azonban Böndi Ádám éles szögből leadott közeli lövését még védte Marino Bulat kapus. A következő lövést viszont már nem tudta hárítani a horvát hálóőr, így az első negyed óra végén Horváth Balázs távoli, lapos átlövésével megszereztük az előnyt (1–0). Ez sajnos nem tartott sokáig, ugyanis a vendégek nagyobb iramra váltottak, aminek következtében előbb Luka Skaricic került helyzetbe, akiknek közeli lövését még lábbal védte Ipacs Péter. Pár perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt, ugyanis Skaricic beadását Marko Stolnik bevetődve, öt méterről fejelte a kapu közepébe (1–1). A labdát bár többet birtokolták a varasdiak, de játékosaink bátran és helyenként igen tetszetősen futballozva felvették a versenyt a jó erőkből álló ellenféllel.

A fordulást követő öt percben akár újra átvehettük volna a vezetést, hiszen erre megvoltak a lehetőségek, de Kálmán Szilárd közelről az oldalhálóba belsőzött, majd Zólyomi Dávid bal alsóba tartó, kissé jobbról leadott lövését védte Marino Bulat. A folytatásban viszont már a mi kapunk forgott többet veszélyben, a horvátok számos nagy helyzetet kidolgoztak, majd egy órányi játékot követően átvették a vezetést, miután Leon Belcar tizenhat méterről belsőzött a bal alsó sarokba (1–2). A hajrára is jó iramú maradt a mérkőzés, melynek utolsó perceiben mind a két fél előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, azonban az eredmény már nem változott.

 

Horváth Rudolf: – Jó színvonalú, kemény párharcokkal fűszerezett edzőmérkőzést játszottunk a horvátokkal, akiknél több első osztályú labdarúgó is pályára lépett. Az ellenfél játékgyorsaságban előttünk jár, de minden tekintettben kiegyenlített mérkőzés volt, felvettük velük a versenyt, helyenként játékban is, sőt, talán nekünk volt több helyzetünk a mérkőzésen. Azt meg kell tanulnunk, hogy lehet egy-nullás előnyről megnyerni egy meccset, ugyanis ez döntő lesz majd a bajnokságban.

 

Kaposvári Rákóczi FC–NK Varazdin 1–2 (1–1)

Kaposvár, Puskin utcai edzőközpont, 100 néző. V.: Böröczi.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs (Mikler, a 61. percben) – Zólyomi, Gál (Heil, az 57. percben), Harsányi, Böndi – Ekker (Borbély, a 76. percben), Horváth B. (Szederkémnyi, a 83. percben), Kocsis B. (Pintér M., a 83. percben), Kálmán Sz. (Bíró D., az 57. percben) – Pintér N., Hampuk (Mayer Máté, az 57. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

NK Varasdin: Bulat (Mamic, a 83. percben) – Skaricic, Stolnik, Ba (Ocvirek, a 73. percben) , Urata (Tezak, a 73. percben) – Lusavec – Saramic (Gibanjek, a 83. percben), Pereira, Belcar (Lukman, a 83. percben), Banovec (Vuk, a szünetben) – Domjamic. Vezetőedző: Marko Kovacevic.

Gólszerzők: Horváth B. (a 16. percben), Stolnik (a 19. percben), Belcar (a 67. percben).

Kaposvári Rákóczi FC–NK Varazdin edzőmeccs