Idénybeli első győzelmünket arattuk a Paksi FC II. otthonában az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 6. fordulójában.

Az első bajnoki győzelem reményében utaztunk Paksra, ahol a csoport a legtöbb gólját szerző együttese várt ránk. Emiatt is volt remek hír, hogy fiatal belső védőnk, Harsányi Dániel visszatért a pályára a súlyos sérülését követően. A találkozó első negyed órája kiegyenlített játékot hozott, egy Hampuk Ádám helyzettel, de támadónk lövését védte Simon Barnabás. Az ezt követően periódusban a hazaiak többet birtokolták a labdát, de hiába, hiszen helyzetig nem jutottak el. Ezzel ellentétben nálunk adódott veszélyes lehetőség, a félidő derekán ugyanis Ekker Milán megszerzett egy kipattanót, majd remekül hozta magát helyzetben, de ballábas lövését a léc hárította. A következő lehetőségünket viszont már gólra váltottuk. Egy kontrát követően Bíró Dominik vette át jól a jobb oldalról érkező beadást, majd becsapta emberét, s hat méterről kilőtte a bal alsót (0–1). Még a szünet előtt megduplázta góljai számát támadónk, akit ezúttal is Ekker Milán hozott helyzetbe, majd egy csellel elküldte emberét és nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt (0–2). Erre viszonylag gyorsan válaszolhattak volna a hazaiak, de Pesti Zoltán a lécre lőtte ziccerét. Az első játékrész hosszabbításában viszont a következő óriási lehetőségét gólra váltotta a paksiak támadója, aki egy kipattanó után egy méterről lőtt a hálóba (1–2), így nem tudtunk kétgólos előnnyel szünetre vonulni.

A második játékrészt hatalmas helyzetekkel indítottuk. Előbb Bíró Dominik remek passza után Hampuk Ádám került helyzetbe, de közeli lövésébe belevetődött Simon Barnabás, majd kicsivel később ugyancsak támadónk került ziccerbe, ezúttal Horváth Balázs remek ütemű kiugratásából, viszont nem tudta elgurítani a kapus lábai között a labdát. Ami nem ment akcióból csatárunknak, azt megoldotta pontrúgásból: a tizenhatos bal oldaláról, elég éles szögből végzett el szabadrúgást, amit a sorfal fölött, nagy erővel lőtt a rövid felsőbe (1–3). Nem sokkal később érkezett az újabb, mindent eldöntő gól, Szederkényi Ádám elé került a labda, aki egy méterről pofozta azt a kapuba (1–4). Az utolsó percekben még magabiztosabbá tehettük volna az első győzelmet, hiszen Babinszky Bence és Horváth Balázs is ziccerbe került, míg Ekker Milán újabb jó lövését a bal kapufa hárította, azonban a kimaradt lehetőségek ellenére is háromgólos sikert tudtunk aratni Pakson.

Horváth Rudolf: – A héten jó formát mutatott a csapat, már a Nagykanizsa ellen is látszott, hogy kezd összeállni a tervezett játék. Azon a meccsen is a kezünkben volt a győzelem, ezúttal viszont jöttek a gólok is a jó játék mellé. Kezd kiegyenesedni a csapat, a sérültjeink is visszatértek. Ezt a formát tartva, győzelmeket aratva szeretnénk stabilizálni a helyünket a bajnokságban. Még nagyon az elején vagyunk, rengeteg pontot lehet szerezni, emellett még a MOL Kupában is van lehetőségünk kiemelkedőt nyújtani.

Kindl István: – Egy szervezetten, jól védekező Kaposvárral találtuk magunkat szemben, próbáltunk őszintén futballozó, talán túlságosan is. Nem álltunk vissza, szerettünk volna az ellenfél térfelén labdát szerezni, de ez nem igazán működött. A meccs első fordulópontjából nagyon rosszul jöttünk ki, hiszen egy egyértelmű büntetőt nem kaptunk meg, amikor a csatárunkat ziccerben átlökték a labdát. Az ellentámadásból megszerezte a vezetést a vendégcsapat, így borult a meccsre tervezett forgatókönyvünk. Az addig is fegyelmezett Kaposvárt még nehezebb volt megbontani, majd egy újabb véleményes labdaszerzés után a második kontráját is gólra váltotta az ellenfél, ezzel eldőlt a mérkőzés, még úgy is, hogy a szünet előtt sikerült gólt szereznünk. A második játékrészben már nem éreztem, hogy ezt meg tudnánk fordítani. Hiába mentünk előre, a belső védőt is felküldtem, hogy megbontsuk a Kaposvár, de ezzel csak tálcán adtuk a lehetőségeket, így akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Paksi FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–2)
Paks, 230 néző. V.: Szalai L. (Keszthelyi T., Balogh B.).
Paksi FC II.: Simon B. – Zoltán R., Temesvári, Gregor – Földi D., Pupp, Hegedűs J., Lépő (Máté Cs., 62. percben), Szécsi P. (Perger, a 73. percben) – Pesti Z., Ulbert (Szabó A., a 73. percben). Vezetőedző: Kindl István.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál (N. Mazzonetto, a 74. percben), Harsányi, Pusztai – Szederkényi, A. Mazzonetto, Horváth B. – Hampuk (Ötvös, a 88. percben), Bíró D. (Babinszky, a 73. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Pesti (45+2), illetve Bíró D. (a 30. és a 40. percben), Hampuk (a 68. percben), Szederkényi (a 75. percben).
Sárga lap: Pupp (a 67. percben), Hegedűs J. (a 78. percben), illetve Ekker (az 55. percben), Gál (a 63. percben), Horváth B. (a 86. percben).

 

 

borítókép: Paksi FC