A Bicskei TC ellen folytatta győzelmi sorozatát csapatunk az NB III. nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

 

A négy mérkőzés óta veretlen, de eddig csak egy győzelmet arató Bicskei TC gárdáját látta vendégül csapatunk vasárnap este. Együttesünk kezdő tizenegyes két helyen változott a mórihoz képest, Borbély Ákos és Grabarics Máté helyett Horváth Balázs és Zólyomi Dávid kapott lehetőséget. A vendégeknél továbbra is eltiltását töltötte az egykoron Kaposváron is futballozó Sóron Tibor, viszont együttesünktől a nyáron távozó Lakatos Gergő ott volt a bicskei védelemben. A mérkőzést, melynek kezdőrúgását Tombor Zsombor, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapatának játékosa végezte el együttesünk remekül kezdte. Már a tizedik percben megszereztük az előnyt. Kálmán Szilárd oldalszabadrúgása után Pintér Norbert emberét és Illés kapust is megelőzve nyolc méterről, középről fejelt a hálóba (1–0). A következő hazai gólra sem kellett sokat várni, csak négy percet. Ekkor Böndi Ádám bedobását követően Mayer Milán csúsztatta fejjel a labdát Pintér Norbert elé, aki kapásból, három méterről lőtt a jobb alsóba (2–0). A folytatásban magabiztosan őriztük a kétgólos előnyt, amely a 32. percben tovább nőhetett volna. Pintér Máté ugyanis kitűnően vette észre a beinduló Zólyomi Dávidot, aki két védő közt kibújva, öt méterről a kapu mellé lőtt.

A második félidőre cseréltek a vendégek, és a pályára lépő Németh János nem várt sokat arra, hogy helyzetbe kerüljön. A 48. percben egy kontrából tört kapura a bicskeiek hetese, aki tizenkét méterről a kapu mellé gurított, majd az 55. percben Bori Gábor középre ívelése után kapásból vette célba a kaput, de az utolsó pillanatban Horváth Balázs lépett bele a bal alsóba tartó löketbe. A kétgólos hátrányban lévő Bicske a második félidőben sokkal kezdeményezőbben futballozott, de csapatunk egy újabb góllal lezárta a mérkőzést. A 75. percben Pintér Norbert szabadrúgása után Illés Bence még bravúrra tolta fölé Mayer Milán bal felsőbe tartó fejesét, a szöglet után újra Pintér Norbert kanyarította középre a labdát, melyet az ötösnél álló Bori Gábor csúsztatott a kapu bal oldalába (3–0). Az utolsó percekben Borbély Ákos fejese jelentett még veszélyt a vendégek kapujánál, de újabb gól már nem esett. Csapatunk így sorozatban a negyedik sikerét aratta a bajnokságban.

 

Horváth Rudolf: – Jól felkészültünk a szerda-vasárnap ritmusra. Szerencsére bő a keretünk, hiszen sok fiatal vált versenyképessé, így nem okoz problémát, hogy háromnaponta kell mérkőzést játszani. Erősen kezdtünk, kettő-nulla után, még az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést, sorra jöttek a helyzeteink. A második félidőben volt egy komoly lehetősége az ellenfélnek, de nekünk is voltak helyzeteink, amiből egyet gólra váltottunk és megérdemelten nyertük meg a meccset.

 

Csordás Csaba: – Kaposváron valami mindig történik a csapatommal. Az előző szezonban is egy kapushiba után vezetett az ellenfél, ahogy most is. Utána volt egy rövidzárlat, pedig azt hittem az előző forduló után, hogy kijöttünk a válságból. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, jól jöttünk ki a második félidőre, volt két meccslabdánk, amikkel visszajöhettünk volna a meccsbe és szorosabbá tehettük volna a végét.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Bicskei TC 3–0 (2–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 310 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Aczél P.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Horváth B. (Grabarics, a 68. percben), Pintér M. – Zólyomi (Borbély Á., a 83. percben), Pintér N., Kálmán Sz. (Kocsis B., az 58. percben) – Mayer Milán (Kovács L., a 83. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Bicskei TC: Illés B. – Pekowski, Gaszner, Lakatos G., Vékony – Bori, Hirman, Dencinger (Kovács B., a 76. percben), Lencsés (Németh J., a szünetben) – Nyúl (Varga L., a 66. percben), Kovács P. (Rigó M., a 88. percben). Vezetőedző: Csordás Csaba.

Gólszerzők: Pintér N. (a 10. és a 14. percben), Bori (a 75. percben – öngól).

Sárga lap: Bori (a 49. percben), Varga L. (a 71. percben), Hirman (a 84. percben).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Bicskei TC 3–0